ONNODIGE NEDERLAAG KORFBALLERS DOS

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben in Purmerend een onnodige nederlaag geleden. De ploeg van Jan Wiegers was het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar zag BEP in de slotfase met scherp schieten en verloor zo met 28-25.

Veel wedstrijden worden beslist in de slotfase en dat was ook zo in Purmerend. Dat die slotfase zo spannend was en dat DOS uiteindelijk aan het kortste eind trok, had het aan zichzelf te danken. De geelzwarte formatie was zeker in het eerste kwartier beter dan BEP. Nadat de Kampenaren gewend waren aan de gladde vloer in de oude sporthal Beukenkamp, liep DOS binnen vijf minuten weg bij de thuisploeg. Van 3-3 werd het in korte tijd 3-9. Snel combinatiespel en strak verdedigen waren daarvoor de basis. BEP vluchtte in een time-out om het ritme van DOS te breken en dat lukte redelijk. Langzaam maar zeker kwam BEP dichterbij en vijf minuten voor rust was het gat geslonken tot drie: 10-13.

Onder leiding van de in de eerste helft ongrijpbare Mark Brugman kon de ploeg uit Purmerend steeds dichterbij komen. Brugman had een schotpercentage wat boven de vijftig uitkwam en dan is er verdedigend weinig eer te beleven. Bij rust was de marge nog slechts één treffer: 15-16.

In het eerste gedeelte van de tweede helft waren de doelpunten duur. DOS verdedigde in deze fase zeer sterk, maar aanvallend klopte het gewoon minder. Schoten op verkeerde momenten, plaatsfouten en spelers, die voor eigen succes gingen. Achteraf analyserend kan gesteld worden dat DOS in het eerste kwartier van de tweede helft de wedstrijd had moeten beslissen. Juist door dat hele goede verdedigen, zo lag Brugman aan de ketting bij André Beens, had de Kamper formatie het aanvallend moeten en kunnen afmaken. Met de scherpte uit de eerste helft was dat zeker mogelijk geweest.

Na afloop gaf een zwaar teleurgestelde Wiegers ook aan dat op dergelijke details wedstrijden worden beslist: “We kunnen naar iedereen wijzen, maar moeten vooral in de spiegel kijken. Verkeerde mensen eisen de ballen op voor een aanvallende actie. We pakken snel schoten van te grote afstand zonder reboundkans en doen dat soms ook nog zonder een goede balans in het lichaam. Voeg daarbij sommige onbegrijpelijke verdedigingsfouten en onnodige overtredingen, ja, dan roep je de problemen over jezelf af.”

Dat gebeurde ook. BEP achterhaalde na een kwartier DOS bij 20-20 en vanaf dat moment moest DOS steeds in de achtervolging. BEP bracht twee invallers in het veld en deze twee routiniers beslisten de wedstrijd. Lonneke Hoogenhoud, 3x, en Rick van de Bosch, 4x, hadden voor deze zeven treffers slechts tien schoten nodig. Tot 25-25, drie minuten voor tijd, kon DOS steeds snel egaliseren. Maar bij 26-25 verspeelde DOS de bal snel en scoorde BEP direct 27-25. Daarmee was de wedstrijd beslist. Dat in de slotseconden BEP de eindstand nog op 28-25 bracht, was leuk voor de statistieken en voor de hardwerkende thuisploeg. DOS mag de wonden likken en zich opmaken voor een spannend vervolg van de competitie. Na vier wedstrijden is het verschil tussen de nummer 3, DOS, en de nummer laatst, Fiks, slechts één puntje.

Aan Jan Wiegers de taak om zijn ploeg weer zelfvertrouwen te laten tanken op de trainingen. Dat mag DOS dan zaterdag thuis bewijzen tegen ZKV.

Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan 7x, Iris van Bruggen en Linda van Keulen 4x, Nynke Links en Camiel van Keulen 3x, André Beens 2x, Esther Hamberg en Daniël Lewerissa 1x

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 5 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 5 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 5 uur geleden