Afbeelding

Twee Nederlandse titels voor Oranje IJsselmuiden

Sport

ALMERE –Oranje IJsselmuiden heeft afgelopen weekeinde twee nationale titels binnengehaald bij het NBTA Runner-up kampioenschap. Goud was er voor het senior twirlteam en het twirlduo Chantal van der Kamp en Laura Bastiaannet.

Dat het niet een eenvoudige opgave was om Nederlands Kampioen te worden, was wel duidelijk toen het deelnemersveld bekend was. Oranje had zich voor verschillende categorieën geplaatst en waren niet maar zo verzekerd van een podium plaats. Op de eerste wedstrijddag verraste het senior twirteam in de categorie senior runner-up iedereen. Een energieke show was goed voor een Nederlandse titel. Het juniorteam behaalde een vijfde plek.

Op de tweede wedstrijddag was het de beurt aan de solisten en duo’s van Oranje. Laura Bastiaannet pakte een tweede plek in de categorie 1-baton preteen runner-up. In dezelfde klasse was er een derde plaats voor Chantal van der Kamp. Bastiaannet en Van der Kamp lieten ook een goede show zien in de klasse duo twirling preteen runner-up en veroverden de Nederlandse titel. Miranda Alteveer eindigde met haar 2 baton twirlingshow als achtste in de twirling 2-baton senior runner-up. Het duo Kim en Sanne van Dijk legde beslag op een vijfde plek in de categorie duo twirling senior runner-up.

Afbeelding