Afbeelding
Tennekes

Reflex verslaat koploper

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De volleyballers van AH van Mierlo/Reflex hebben de koppositie in de eerste divisie A weer overgenomen. De Kamper ploeg wist wederom te pieken op een belangrijk moment en versloeg koploper Peelpush met 3-1.

De eerste set moest Reflex met 22-25 afstaan. “Maar toen zag ik al dat we heel goed aan het volleyballen waren”, zegt Reflex-trainer Henk Gootjes. “Alleen het afmaken deden we niet en dat deden zij wel. Ook werd er door ons enkele keren fout geserveerd.” Daarna trok Reflex de wedstrijd op overtuigende wijze naar zich toe (25-21, 25-17 en 25-19). "In de tweede set ging het op alle onderdelen steeds beter en ik had het gevoel dat Peelpush wat gelaten was. In de derde set zorgden we voor veel servicedruk. Het liep steeds beter en toen was het snel gebeurd.”

Reflex stond er wederom in een belangrijke wedstrijd en haalde een hoog niveau. In andere wedstrijden laat de ploeg echter soms teveel punten liggen. “Natuurlijk wil ik dat het stabieler wordt. Daar trainen we veel op, maar dat wil niet zeggen dat het er altijd uitkomt. We hebben moeite met ploegen die volle bak tegen ons spelen.”

Maandagavond was nog altijd niet bekend wanneer Reflex het bekerduel tegen eredivisionist Advisie SSS gaat spelen. De wedstrijd moet voor 24 december worden gespeeld. Reflex wil graag spelen op vrijdag 23 december, tegenstander SSS gaat voor 21 december. “We komen er niet uit. Het ligt nu bij de NeVoBo. Die moet binnenkort een beslissing nemen.”