Afbeelding
Foto: Marco Swart

Kampen kleurt rood tijdens Rotary Santa Run voor Nierstichting

· leestijd 1 minuut Algemeen

AMPEN - In december organiseert de Rotary weer door het hele land de Rotary Santa Run: een sfeervolle kerstmannen fun run voor jong en oud. Ook Kampen komt in kerstsfeer tijdens de Rotary Santa Run op zaterdag 17 december en steunt hiermee de Nierstichting in de ontwikkeling van de draagbare kunstnier.

Vorig jaar zetten 13 Rotary’s door het hele land zich in voor de Nierstichting en haalden met bijna 4.000 kerstmannen 34.000 euro op voor de Nierstichting. Ook dit jaar kleurt Nederland rood en zetten 13 Rotary’s op 10, 17 en 18 december hun beste beentje voor.

In kerstsfeer goed doen in Kampen

Deelnemers kunnen gezellig en sportief in actie komen en meedoen met de 3 km lange run door de versierde straten van Kampen. Samen met vrienden, collega’s, familie en buren. Deelname aan de Rotary Santa Run Kampen kost 10,00 euro voor een volwassene en 7,50 euro voor een kind. Voor dit bedrag krijg je een kerstmanpak, compleet met muts en baard, een startnummer, een medaille en natuurlijk eeuwige roem. Voor meer informatie en inschrijving: http://kampen.rotarysantarun.nl/inschrijven

Nierstichting en Rotary Santa Run

Door deelname dragen de kerstmannen bij aan de draagbare kunstnier. De energie die nodig is om mee te doen aan deze gezellige loop, is niet vanzelfsprekend voor nierpatiënten met nierfalen. Zij zitten drie keer per week vier uur lang vast aan dialyse, te wachten tot hun bloed is gespoeld. Dialyse redt levens, maar is erg zwaar: jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. De draagbare kunstnier die de Nierstichting ontwikkelt, geeft dialysepatiënten weer de energie om een gewoon leven te leiden en maakt hun wereld weer groot.

Naast Kampen vindt de Rotary Santa Run ten bate van de Nierstichting ook plaats in Eersel, Vlaardingen, Breukelen, Haarlemmermeer, Houten, Gorinchem, Epe, Hilversum, Pijnacker-Nootdorp, Den Helder, Lelystad en Winterswijk.