Afbeelding

Een Engelse kerst in de Bovenkerk van Kampen

Cultuur

KAMPEN - Het Kampen Boys Choir haalt op 24 december Cambridge naar Kampen. Het koor houdt zaterdag 24 december een Festival of Lessons and Carols in de Bovenkerk. Net zoals op dezelfde tijd in Cambridge begint het met één enkele jongenssopraan die - in processie - a capella het ‘Once in royal David’s city’ zingt. 

De organisatie vertelt: "Daarna volgt het koor, waarna u de komende 70 minuten de mooiste Engelse kerstmuziek kunt beluisteren,omlijst door negen lezingen uit het kerstevangelie. Een aantal malen worden de aanwezigen uitgenodigd bekende Engelse Carols mee te zingen. In navolging van de Engelse jongenskoren in de kathedralen en colleges weten de heldere jongensstemmen zich gesteund door kernachtige tenoren en bassen en mannelijke alten: de zogenaamde countertenors. Het magistrale orgel en de prachtige akoestiek van de Bovenkerk zijn bij uitstek geschikt voor deze muziek. Kortom: een Christmas Eve zoals in Cambridge."

Dit Festival of Lessons and Carols begint om 15.30 uur; de deuren gaan open om 14.45 uur. Kaarten à 15,00 euro zijn online vooraf te bestellen via de website www.kampenboyschoir.nl of bij Read Shop Boekhandel Bos in Kampen. Aan de kerk kosten de kaarten 17,50 euro. Jongeren tot 18 jaar hebben recht op een kaart van 10,00 euro, verkrijgbaar aan de kerk en de Read Shop.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden