Afbeelding
Tennekes

Edwin van Nijen: ‘Niet verstandig om derde jaar in te gaan bij Go-Ahead Kampen'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Na dit seizoen stopt Edwin van Nijen als hoofdtrainer bij Go-Ahead Kampen. Volgens de Zwollenaar heeft hij zelf besloten om na dit seizoen te vertrekken. “Voor mijn gevoel is het niet verstandig om een derde jaar in te gaan bij Go-Ahead.”

Afgelopen maandag heeft Van Nijen dit de technische commissie van Go-Ahead Kampen laten weten. “Het is meer een eigen gevoel. Geen kwaad woord over Go-Ahead. Het is een mooie club en ik werk nu met een mooie talentvolle groep. Het is meer een eigen gevoel en dat gevoel is lastig om te omschrijven.”

Van Nijen kende een flitsende start bij de Kamper club. De eerste helft van het seizoen 2015/2016 was sterk. Dat hoge niveau kon de ploeg na de winterstop niet vasthouden. In de nacompetitie wist Go-Ahead geen promotie te bewerkstelligen. Daarna volgde een teleurstellende eerste seizoenshelft. Go-Ahead ging als nummer acht de winterstop in.

“In mijn eerste jaar ging de eerste seizoenshelft geweldig. We werden bewierookt. We hebben toen heel goede wedstrijden gespeeld, maar sommige duels pakten voor ons ook wel voordelig uit. In de tweede seizoenshelft was het beeld meer reëel. In sommige wedstrijden hebben we gedomineerd en in andere waren we niet goed genoeg. Dit seizoen is het hetzelfde. We hebben te weinig gekregen tegen Nunspeet en WHC. Tegen DOS ’37, DETO en Bennekom hebben we goed gespeeld. Tegen Zutphen was dat ook het geval, maar uiteindelijk ben je toch niet goed genoeg. Het is te wisselvallig. We moeten van onszelf eisen dat we het na de winterstop beter gaan doen dan in de eerste seizoenshelft.” Het verschil met de rode streep bedraagt maar vier punten. Van Nijen maakt zich geen zorgen. “Dat helpt niets. Angst is een slechte raadgever. Het begin na de winterstop zal cruciaal zijn. Ik geloof in de groep en in de staf. Daarmee moeten we aan het werk.”

Bij zijn presentatie bij Go-Ahead Kampen in januari 2015 liet Van Nijen weten dat hij oog heeft voor jeugd. Dat heeft hij waargemaakt. Diverse jeugdspelers kregen veel speeltijd. Sommige supporters van Go-Ahead zijn van mening dat dit ten koste gaat van het resultaat. Van Nijen: “Jongens van buitenaf moeten iets extra’s brengen, anders kies ik voor eigen jongens. Ik heb veel jonge jongens gebracht. Dat zegt wat over mij, maar ook over de talenten die wij hebben. ”

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00