Afbeelding
Gerard Meijeringh

Han Hanekamp: ‘Teleurgesteld dat ik de klus bij DOS Kampen niet mag afmaken’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en dat betreurt Han Hanekamp “Ik ben enorm teleurgesteld. Het gevoel overheerst dat ik mijn klus bij DOS Kampen niet kan afmaken om met een nieuw team terug te keren in de eerste klasse”, aldus Hanekamp.

“Ik ben nu anderhalf jaar bezig. Voor mijn gevoel maken we stapjes”, zegt Hanekamp, die met DOS als nummer vier van de tweede klasse H de winterstop in is gegaan. Hanekamp begon in 2015 aan zijn periode als hoofdtrainer bij DOS Kampen met een jong nieuw team. DOS naar de eerste klasse gold als lange termijndoelstelling. “Terug naar het niveau waar de club thuishoort”, aldus Hanekamp. Volgens de trainer had hij daar drie jaar voor uitgetrokken. “Als je promoveert zou het mooi zijn dat je in de eerste klasse wel een rol van betekenis kunt spelen en niet zoals De Esch onderaan bungelt. Dan heb je extra tijd nodig. Je hebt drie jaar nodig en om de selectie op het niveau van de eerste klasse te krijgen. In drie jaar kun je echt iets doen.”

DOS Kampen denkt daar volgens Hanekamp anders over. “Er is een verschil van inzicht. Over de ontwikkeling van het team en tijd die je daarvoor nodig bent. En daaraan verbonden hoe je werkt met de groep en de selectie. Daar zit een verschil in tussen mij en de club. Maar we moeten dit ook niet groter maken dan het is. De club heeft besloten en daar ben ik teleurgesteld over. Ik heb een andere visie.”

Door het besluit is Hanekamp er nog meer op gebrand om met DOS een goede tweede seizoenshelft te draaien. “Het zou prachtig zijn om af te sluiten met een prijs. Mijn motivatie is alleen maar groter geworden.”

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00