Afbeelding
Zwemvereniging Deltasteur

Minioren Deltasteur presteren TOP!

Sport

Afgelopen zaterdag werd in Zwolle de tweede ronde van het KNZB zwemcircuit voor de jongere zwemmers gehouden: het zogenoemde Swimkick/Minioren circuit. De Swimkickzwemmers zijn de zwemmers die net op wedstrijdzwemmen zitten, zij mochten starten op de 25 meter rugslag en vrije slag. De minioren zijn al meer ervaren en van hen werden de langere afstanden verwacht: 50 meter vrije slag en rugslag, 100 meter wisselslag, schoolslag en vrije slag en de 200 meter wisselslag en vrije slag.

Deltasteur was met een grote groep van 42 zwemmers naar Zwolle afgereisd en met 16 medailles en vele persoonlijke records kan men terug kijken op een zeer geslaagde wedstrijd.

Voor Simone Faber was dit haar eerste officiële zwemwedstrijd en ze liet gelijk even zien dat men in de toekomst rekening met haar moet gaan houden. Op de 25 meter rugslag zwom ze naar het goud en op de 25 meter vrije slag behaalde ze de zilveren plak. De volgende zwemmers zwommen die middag naar een medaille:

Het goud ging naar: Christian van der Werf (2x), Yanieck Frijstein, Simone Faber, Julia van den Bosch, Carmen van der Laan. Goed voor zilver waren: Arjan Bogaard, Bram Wammers, Yanieck Frijstein, Thijs ten Koppel, Simone Faber en Eline van Unen. En Job Riezebos, Thijs ten Koppel, Laura van der Wal (2x), Carmen van der Laan en Anne van der Kamp namen de bronzen plak mee naar huis.