Kamper duo hoopt op plekje tussen Mariah Carey en Wham

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Nick de Vries)

KAMPEN - 'All i want for chrismaaaaaas is joehoeeee!'. Wie rond kersttijd de radio aanzet hoort al jarenlang voortdurend dezelfde nummers. Weet je daar als muzikant tussen te komen, dan ligt er onder de boom in ieder geval jaarlijks een gevulde portemonnee. De kamper muzikanten Roseanne Meijer en Bas Nijhof worden - uiteraard - vooral gedreven door hun liefde voor de kunst, maar die gevulde portemonnee is ook welkom. Ze gingen daarom achter de piano zitten in de hoop de ultieme kersthit te schrijven.

Bas Nijhof, is vooral bekend van de Nederlandstalige punkband Nou En. De keuze voor een serieus kerstlied, gespeeld zonder enig cynisme lijkt dus nogal opmerkelijk. Een punker die kerstliedjes speelt? Kan dat wel? "Schei uit. Ik vind dat echt onzin", wuift Nijhof de suggestie weg. "Je kunt als muzikant inderdaad heel moeilijk, puristisch gaan zitten doen. Ik heb bij kerst vooral gevoelens van nostalgie, van gezelligheid. Daar is niets mis mee."

Draken

Dat geldt ook voor Roseanne met wie Bas sinds een jaartje samenwerkt. "Ja, er zitten absolute draken bij, maar ik vind het vooral gewoon fijne muziek, waar ik goede herinneringen bij heb en die ik hard meezing in de auto."

Wat heeft een echte kersthit nodig? "Allereerst uiteraard belletjes", lacht Nijhof. "Vervolgens een positieve niet al te moeilijke tekst en een meezingbare melodie. "We hebben wel een tijdje gediscussieerd of bepaalde akkoorden mensen niet in verwarring zouden brengen", vertelt Roseanne die de basismelodie voor het liedje achter een piano schreef. "Maar uiteindelijk houden ze het nummer juist interessant", vult Bas aan.

Roseanne: "Toen we bedachten een kerstlied te schrijven, had ik geen idee welke richting het op moest gaan, maar achter de piano ontstond al snel iets. Niet al te moeilijk, uptempo en vooral veel sfeer en gezelligheid."

Band Bertolf

Bij de opname van het lied Christmas Time heeft het duo hulp gehad van gerenommeerde muzikanten (en vrienden) uit het circuit. Het is ingespeeld door dezelfde muzikanten als waarmee Bertolf zijn debuutalbum heeft opgenomen. "Daar ben ik echt dondersblij mee", aldus Bas die de demo eerst zelf op de computer had ingespeeld. "Toen Bauke Bakker het nummer toevallig hoorde, was hij meteen enthousiast. Daar moeten echte drums onder zei hij. Daarna bleken steeds meer muzikanten bereid mee te werken en uiteindelijk is het een fantastische opname geworden. We zijn er erg trots op."

De eerste versie van de clip is in 3 dagen ruim 1800 keer bekeken en krijgt goede reacties. "Dat overtreft onze verwachtingen", vertelt Roseanne. "We hebben zelfs kijkers uit België, Amerika, Mexico en Duitsland. Super leuk! Ook op Facebook reageren veel mensen positief, al wordt ook wel gezegd dat het glazuur erdoor van de tanden springt, haha."

Het nummer is afgelopen weekend tijdens Kerst in Oud Kampen in de Stadsgehoorzaal. Voor deze kerst is het wat te vroeg, maar het tweetal hoopt volgende kerst echt te scoren. Een nieuwe clip is daarvoor in de maak en radiostations worden benaderd. Roseanne: "Het is echt mijn droom dat dit nummer op Skyradio gedraaid wordt en over 20 jaar nog te horen is. Dan worden we de nieuwe Mariah Carey, haha!"

Christmas Time is gezongen door Bas Nijhof en Roseanne Meijer. De overige muzikanten zijn: Gertjan van der Weerd (toetsen), Bauke Bakker (Drums en belletjes), Rutger Renden (Bas) en Jurro Brouwers (gitaar).