Afbeelding
Tennekes

Kamper Kribbe voor derde jaar op kinderboerderij

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Na het succes van voorgaande jaren vindt volkskerstzang Kamper Kribbe ook dit jaar weer plaats op de dag voor Kerst: zaterdag 24 december. Dan staat - door krachtenbundeling van verschillende organisaties – kinderboerderij Cantecleer helemaal in het teken van het kerstverhaal.

Het succes van de voorgaande twee Kamper Kribbes, vraagt om navolging. Enkele honderden bezoekers kwamen toen naar de kinderboerderij om de kerststal te bezichtigen en kerstliederen te zingen. Dit jaar lopen ook weer allerlei figuranten rond en zijn er leuke kerstactiviteiten voor de kinderen.

Kamper Kribbe vindt plaats op 24 december van 15.00 tot 20.00 uur. Dit kerstfeest wordt om 19.00 uur afgesloten met een volkskerstzang voor het hele gezin onder leiding van de Broederband. De organisatie roept kinderen op zoveel mogelijk verkleed te komen als Bijbelse personages, zoals schaapherders, Jozef en Maria of Wijzen uit het Oosten.

De kinderen wanen zich op de kinderboerderij in Bethlehem, waar de schaapherders als eerste getuigen waren van de geboorte van Jezus. Kortom, een unieke mogelijkheid voor het hele gezin om zich een beeld te vormen van het bekende Bijbelverhaal.

Op de hooizolder kunnen kinderen met hun ouders van 15.00 tot 16.00 uur een uurtje zingen. Ze mogen daarbij allerlei instrumenten bespelen en meenemen, zoals het lied ‘Midden in de winternacht’: bellen, trommels, fluiten en meer. Daarna lopen de kinderen met hun ouders naar de kerststal.

Kamper Kribbe wordt mogelijk gemaakt door: Kinderboerderij Cantecleer, Multifunctioneel Centrum ’t Ukien, de Broederband, Studio ZIZ, Rebekka van Ommen, MacHelp en Kampen.nl. Informatie: www.kamperkribbe.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.