Afbeelding

Clubs uit Kampen en omstreken halen 20.361 euro op met Grote Clubactie

Algemeen

KAMPEN - Lotenverkopers van sport-, cultuur en hobbyverenigingen hebben dit jaar weer fanatiek loten van de Grote Clubactie verkocht. De opbrengst van verenigingen uit Kampen en omstreken is in totaal 20.361 euro.

De organisatie vertelt: "De jaarlijkse financiële injectie die clubs door de Grote Clubactie krijgen, is onmisbaar voor onder meer de aanschaf van materialen, het inrichten van het clubhuis of het organiseren van activiteiten. Met de opbrengst worden in heel Nederland meer dan 10.000 doelen gerealiseerd."

 

De opbrengsten voor de verenigingen uit Kampen en omstreken zijn tijdens de Grote Clubavond bekendgemaakt in de Intersport-winkel in hun regio. De avond stond in het teken van de cheque-uitreiking, het delen van ervaringen en een dankwoord naar de vrijwilligers van de clubs. 

Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: "We koesteren het verenigingsleven, ook in de toekomst. Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat 91% van de clubs in Nederland activiteiten organiseert die extra geld opleveren om rond te komen. Financiële acties zoals de Grote Clubactie zijn dus hard nodig om het verenigingsleven bereikbaar en betaalbaar te houden. Het is daarom fantastisch dat verenigingen dit resultaat behalen door de inzet van tienduizenden enthousiaste vrijwilligers met hart voor hun club!"