Afbeelding

Kampen wil langzaam toewerken naar andere toplaag kunstgrasvelden

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Wethouder Geert Meijering van de gemeente Kampen is blij met de conclusies van het RIVM. Die heeft geconcludeerd dat sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat veilig is. Voor de langere termijn kiest Kampen bij kunstgras voor een toplaag die 'minder ter discussie staat’.

“We zijn blij dat het RIVM concludeert dat het risico om te sporten op kunstgras met rubbergranulaat te verwaarlozen is. Er is geen reden tot acuut ingrijpen.” Op de langere termijn wil Kampen toe naar een andere toplaag voor de kunstgrasvelden. Bij de aanleg van nieuwe velden wordt door Kampen niet meer gekozen voor rubbergranulaat. Bij de bestaande velden wordt het rubber vervangen wanneer de toplaag aan vervanging toe is. “We willen op de langere termijn bij onze kunstgrasvelden toewerken naar toplagen die minder ter discussie staan.” De wethouder realiseert zich dat deze toplaag wel duurder is in vergelijking met rubbergranulaat.

’s-Heerenbroek

Bij het veld van ’s-Heerenbroek is de gemeente volgens Meijering enkele tienduizenden euro's extra kwijt. De aanleg van kunstgras op het trainingsveld van de vierdeklasser werd eerder uitgesteld door de kunstgrasperikelen. Nu de RIVM duidelijkheid heeft verschaft, gaat de gemeente snel contact zoeken met het bestuur van de voetbalvereniging. “Na de Kerst gaan we zo snel mogelijk om de tafel.”