Afbeelding

Vruchtbare eerste sessie 'Van Dromen naar Doen'

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het afgelopen jaar werden ongeveer 20 inwoners van de gemeente Kampen door Diana de Groot geïnterviewd over hun persoonlijke droom én die voor Kampen. Dat leverde gesprekken en verhalen op die onder andere via social media werden gepubliceerd.

Veel dromen zijn uitgesproken. Maar waarom al die ideeën bij woorden en gedachten laten? Op de schappen laten liggen? Waarom niet in de praktijk brengen en omzetten in (duurzame) daden?

Daarvoor kwamen vorige week woensdagavond een aantal van de geïnterviewden bijeen met als doel om aan de hand van een ‘Van Dromen naar Doen’- sessie ideeën te inventariseren waarmee één of meerdere dromen gerealiseerd kunnen worden. Een willekeurige weergave van de uitgesproken dromen: het nóg aantrekkelijker maken van de maandagmorgenmarkt, het ontwikkelen van een toeristische wandelroute, de Burgel bevaarbaar maken, creativiteit terug in het onderwijs, rotonde om de Stadsbrug, bedrijven nemen een kunstenaar in dienst en het realiseren van een sociaal ontmoetingsplein (bij voorkeur de Nieuwe Markt).


De Nieuwe Markt als sociaal ontmoetingsplein
Deze droom werd - aangevuld en gecombineerd met een aantal andere dromen - door de deelnemers uitgewerkt. Tientallen ideeën werden ‘losgelaten’ om de inrichting van dit plein te realiseren. Het betrof zowel gangbare tot volledig out-of-the-box voorstellen. Na categoriseren ervan bleek dat een aantal ervan zelfs al in gang gezet kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een terras tijdens de maandagmorgenmarkt, het plaatsen van bankjes en bloembakken en activiteiten voor scholen op de Nieuwe Markt laten plaatsvinden. Maar ook ideeën die langere realisatietijd nodig hebben werden geïnventariseerd, zoals bijvoorbeeld het autovrij maken van de Nieuwe Markt of een markthal plaatsen waarin pop-upstores voor kunstenaars of lokale producten verkocht worden.

Alle ideeën worden samengevat en vastgelegd in een verslag en gedeeld met de deelnemers, waarna in een volgende bijeenkomst wordt besproken in hoeverre realisatie ervan haalbaar is of nog verder uitgewerkt moet worden. 

Heb je zelf ideeën die bijdragen aan een nóg mooier Kampen? Laat het dan weten via de facebookpagina https://www.facebook.com/DromenvanKampen. In het eerste kwartaal van 2017 wordt een volgende ‘Van Dromen naar Doen’-sessie georganiseerd.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21