Afbeelding

Omwonenden paardenhouderij Ringdijk verliezen rechtszaak

Algemeen

DEN HAAG – Mogelijk ontstaat er nu eindelijk rust rond de omstreden paardenhouderij aan de Ringdijk in IJsselmuiden. De Raad van State heeft woensdag beslist dat er geen reden is om op te treden tegen het bedrijf, omdat het opereert volgens de regels.

De buren liggen al vele jaren in de clinch met de eigenaar van het bedrijf en de gemeente Kampen. De gemeente heeft daarvoor meerdere keren zijn ongelijk moeten erkennen bij de Raad van State.

Nu er uiteindelijk een paardenhouderij op die plek is toegestaan, maakten de buren bezwaar tegen een mestopslag die voor stank zorgt en tegen een paardenbak die stofhinder veroorzaakt. De paardenbak ligt op een afstand van ruim drie meter van de woning van enkele buren. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is een afstand van 30 meter aanbevolen.

De paardenbak ligt volgens de Raad van State inderdaad op veel te korte afstand. Maar het bestemmingsplan laat die paardenbak nu eenmaal toe en dus is er geen sprake van een overtreding. Hoe ongewenst die situatie ook is.

De mestopslag voldoet volgens de Raad ook aan de regels die daarvoor gelden. En dus kan de gemeente daar ook niets tegen doen.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden