Ichtus College IJsselmuiden zamelt 1400 euro in voor Make-A-Wish Nederland

· leestijd 1 minuut Algemeen

De ruim 90 leerlingen van locatie Ichtus 2 in IJsselmuiden hebben donderdag 22 december een kerstmarkt georganiseerd op hun school ten behoeve van Make-A-Wish Nederland. De actie leverde maar liefst 1400 euro op. Met deze bijdrage vervult Make-A-Wish Nederland de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Vloggers over Make-A-Wish
Twee tweedejaarsleerlingen, Senna en Youri, hoefden niet lang na te denken toen ze zelf het goede doel mochten uitkiezen voor de jaarlijkse kerstmarkt. Ze hadden wensvervullingen van Make-A-Wish weleens voorbij zien komen in filmpjes van bekende YouTube-vloggers. Zelf wilden ze ook graag iets betekenen voor ernstig zieke kinderen en daarom overtuigden ze hun medescholieren om Make-A-Wish Nederland te steunen.

Organisatie kerstmarkt
De leerlingen hebben de organisatie van de kerstmarkt helemaal zelf op zich genomen. Sinds begin december waren de voorbereidingen al in volle gang. In groepjes bedachten ze hoe ze met kraampjes en acties zoveel mogelijk geld konden ophalen. Ze kregen daarbij hulp van plaatselijke ondernemers: veel winkeliers waren bereid producten beschikbaar te stellen voor de verkoop. Eén van de scholieren, Kenan, kwam zelfs al voorafgaand aan de kerstmarkt in actie: hij was onder de indruk van een presentatie die een vrijwilliger van Make-A-Wish had gegeven en zamelde in twee dagen tijd 150 euro in! Hij vroeg niet alleen familie en kennissen om een bijdrage, maar ook zijn tandarts bij wie hij en z’n gezin een controleafspraak hadden.

Opbrengstrecord
De kerstmarkt was een enorm succes. De enthousiaste leerlingen verkochten kerststukjes en -decoraties, zelfgemaakte kerstkaarten, kersthuisjes en taarten. Speciaal voor jonge kinderen organiseerden ze activiteiten. Verder werd er gezongen door de Ichtus (B)engeltjes en er was zelfs een herenkapper aanwezig die vaders en opa’s knipte voor het goede doel. De totale opbrengst van de kerstmarkt bedraagt 1400 euro. De leerlingen zijn ontzettend trots op hun prestatie: ze hebben met dit bedrag namelijk het schoolrecord van vorig jaar verbroken.

Make-A-Wish Nederland
Met de opbrengst zal Make-A-Wish Nederland ook in 2017 weer veel liefste wensen kunnen vervullen. Doordat de liefste wens in vervulling gaat, kan een kind zich een dag geen patiënt voelen, maar gewoon kind zijn. Dit geeft kracht en energie voor de toekomst. Sinds 1989 heeft de stichting al ruim 6600 ernstig zieke kinderen zo’n bijzondere dag bezorgd.