Afbeelding
Tennekes

Geslaagde start viering 90-jarig jubileum DOS Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen bestond woensdag 21 december precies 90 jaar en dat wilde de club weten. De verjaardag werd woensdagavond op uitbundige wijze gevierd.

Eind november presenteerde DOS Kampen het jubileumprogramma. Daar werd spontaan nog een onderdeel aan toegevoegd. Dat zorgde voor een prachtige start van de festiviteiten. De jubileumviering werd afgetrapt met een prachtige jubileumloop. Een grote groep Dossers verzamelden zich bij de Noorderkerk, waar de club negentig jaar geleden werd opgericht. Daarna gingen de leden op weg naar Sportpark De Maten. Uiteraard mocht een bezoek aan de plek waar DOS jarenlang speelde (De Singel) niet ontbreken.

In de bomvolle kantine stond vervolgens het jubileumfeest op het programma. Voorzitter Arend Runia was blij met de grote opkomst. “Soms zeggen ze veel eens dat het verenigingsleven dood is. Kijk eens om je heen! Welkom op de receptie van DOS Kampen. Negentig jaar geleden besloten zeven jongens om een vereniging op te richten. Dat is het begin van DOS. Dat vergde heel wat doorzettingsvermogen, want er was helemaal niets. Geen velden en geen voorzieningen. En moet je kijken wat er nu allemaal is.”

Vervolgens werden er speciale aanvoerdersbanden uitgedeeld aan de verschillende aanvoerders van jeugdteams van DOS. Zelf gemaakte banden in de stijl van het 90-jarig jubileum. Een initiatief van Cor Bottenberg. Aanvoerder Jesse Bottenberg van F7 en wethouder Eibert Spaan mochten de eerste exemplaren in ontvangst nemen. Spaan kreeg het verzoek om de aanvoerdersband door te geven aan burgemeester Bort Koelewijn. Vervolgens noemde voorzitter Runia wat feitjes op over DOS. De club heeft vijftig teams, een kleine vierhonderd vrijwilligers en 954 leden. Wethouder Spaan benadrukte dat een vereniging geen 90 jaar kon bestaan zonder vrijwilligers. Hij noemde DOS belangrijk voor de gemeente Kampen. Hierna werd een quiz gespeeld. Secretaris Jasper Plender had goed zijn best gedaan, om moeilijke vragen te bedenken voor de verschillende deelnemers. Nadat het jubileumprogramma aan de leden werd gepresenteerd, ging het feest nog een flink tijdje door.