Tennekes

Reflex komt net tekort voor nieuwe stunt tegen eredivisionist

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De volleyballers van AH van Mierlo/Reflex zijn er donderdagavond in de kwartfinale van de nationale beker wederom in geslaagd om een eredivisionist veel schrik aan te jagen. In tegenstelling tot Vallei Volleybal Prins, dat enkele weken afdroop met een nederlaag, kwam SSS donderdagavond in de Reflexhal met de schrik vrij (2-3).

In de eerste set moesten de toeschouwers zich af en toe eens goed in de ogen wrijven. Reflex veranderde alles in goud. “Wij serveerden goed en bij hun ging alles fout”, aldus Kay Hulsebos. SSS kwam er niet aan te pas en verloor de eerste set met veelzeggende cijfers: 25-13.

In de tweede set kende Reflex een valse start. De Kamper formatie kwam niet door het blok van SSS en al snel pakten de bezoekers een voorsprong van vijf punten. Reflex knokte zich echter knap terug. Bij 16-16 kwam de ploeg langszij om uiteindelijk zelfs de set te pakken: 26-24. Het zag er heel goed uit voor Reflex, maar daarna veranderde het beeld resoluut. De krachten vloeiden weg bij Reflex. Willem-Maarten Heins, die wederom belangrijk was, was op en moest bijkomen. Dat maakt het er niet beter op voor Reflex.

In set drie en vier kwam SSS niet in de problemen. Reflex verloor deze sets met 21-25 en 18-25. In de beslissende vijfde set wist Reflex nog een keer te pieken. Reflex was het enkele keren niet eens met beslissingen van de arbiters. Er kwam in deze fase veel emotie vrij bij Reflex. Het leverde Reflex één keer een rode kaart op en bezorgde SSS een gemakkelijk punt. De Kamper moest steeds in de achtervolging, maar kroop steeds heel dichtbij. Bij de 12-14, kon SSS het eerst niet afmaken. Daarna kwam Reflex nog terug tot 13-14, maar de ploeg kon niet meer doordrukken. Een knal van Willem Maarten Heins miste het venijn van de eerste twee sets. SSS kreeg de bal onder controle en kon uiteindelijk het tweede setpunt verzilveren.

Reflex leverde opnieuw een topprestatie tegen een eredivisionist, maar uiteindelijk kwam de ploeg net tekort. “Ik ben enorm teleurgesteld, maar we hebben alles gegeven. Over een aantal weken zal ik trots zijn, maar nu even niet”, aldus Hulsebos. “We hebben het super goed gedaan. Wat wil je nog meer? De vijfde set binnen slepen. Dat zat er niet in. Maar vergeet niet dat we tegen een goede ploeg speelden. SSS staat wel zesde in de eredivisie.” Dit is reclame voor het volleybal in onze regio. Qua niveau horen we thuis in de topdivisie. De eredivisie? Dan moet je meer trainen en dat is niet onze ambitie.”

Afbeelding
Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00