Afbeelding
Tennekes

Sail 2018 heeft wind in de zeilen met nieuw bestuur vol ervaring

Algemeen

Sail 2018 heeft de wind in de zeilen met nieuw bestuur vol ervaring

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Sail Kampen heeft de wind in de zeilen. Pas in 2018 zetten talloze indrukwekkende schepen koers naar onze stad voor één van de grootste maritieme evenementen van Nederland, maar achter de schermen is de organisatie al goed op stoom. Begin december is een gloednieuw bestuur samengesteld en dinsdag 27 december heeft het nieuwe bestuur het startsein gegeven voor Sail Kampen 2018. Tijd voor een vraaggesprek met de kersverse voorzitter Frans van der Kolk.

Wat zijn jouw drijfveren om de organisatie van het evenement op je te nemen?

“Als geboren Kampenaar en ondernemer in de regio sta ik midden in de gemeenschap van Kampen. Sail Kampen is een fantastisch evenement waar de gehele regio van kan genieten en profiteren. Als directeur van grote en kleine bedrijven heb ik veel bestuurlijke ervaring, maar ben tevens een ondernemer die van actie en aanpakken houd. Mijn drijfveer is om Sail Kampen meer professioneel aan te pakken en de gehele regio (zowel zakelijk als publiekelijk) aan dit evenement te verbinden.”

Wat zijn de grootste uitdagingen bij de organisatie van zo’n groots evenement?

“In deze regio zijn wij nuchter en houden wij van aanpakken. Met veel vrijwilligers zijn wij in staat om grootschalige evenementen op te zetten. We doen dus met zeer lage kosten en dat is gelijk een valkuil, omdat andere regionale evenementen in Nederland zeer professioneel opgezet worden met marketing- en beleidsplannen. We zien helaas dat andere evenementen hierdoor ook meer geld krijgen van bedrijven en overheden. Voor Sail Kampen gaan wij hier een middenweg in kiezen. Dus we gaan het professioneel aanpakken met wel met behoud van de vele vrijwilligers die trots zijn op dit evenement.”

Op welke wijze is het bestuur tot stand gekomen?

“Allereerst hebben wij gekozen voor een breed en professioneel bestuur en daarnaast hebben wij de bestuursleden gekozen op basis hun kennis en ervaring op dat vlak. Het bestuur heeft ook een groot netwerk achter zich om werkgroepen samen te stellen. De vrijwilligers in de werkgroepen zijn namelijk net zo belangrijk als de bestuursleden.”

Wat staat de bezoekers van het evenement in 2018 te wachten?

“Wij gaan alle successen van de vorige edities behouden en nog beter maken en de zaken die niet goed gingen anders aanpakken. We pakken het wat professioneler aan. Het wordt natuurlijk een schitterend evenement waar naast fantastische schepen ook veel muziek, dans en entertainment plaatsvindt. Als aanvulling gaan ook een knallend Businessevent verbinden aan Sail Kampen, waardoor ondernemers uit de regio Zwolle aan elkaar verbonden worden door dit evenement.”

Het nieuwe bestuur van Sail bestaat uit Frans van der Kolk (voorzitter), Bald Kuiper (Penningmeester), Wout Slob (Finance en control), Jacqueline Welling Stuivenbelt (Secretariaat), Giel Timmerman (Nautisch), Henk Last (Vergunning/veiligheid), Pieter Bredewold (Muziek), Johan van der Kolk (Marketing en PR), Remmert Krantz (Horeca), Jessie van de Velde (Sponsoring), Bart-jan Gardebroek (Relatiebeheerder Politiek en vice-voorzitter).

De vrijwilligers zijn net zo belangrijk als de bestuursleden