Afbeelding

Mindfulness zweverig?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Mindfulness zweverig?

Waar denk je aan bij mindfulness? Voor veel mensen heeft het toch iets zweverigs. Als je een nuchtere Hollander bent die veel in het hoofd bezig is, veel denkt en daardoor continu gedachten heeft, kan het best zweverig voelen om die gedachten zo nu en dan even los te laten. Even zitten en met niets concreets bezig zijn kan eerst onrust oproepen. In onze prestatiegerichte maatschappij gaan we als we even alleen maar zitten en verder niets doen, al snel denken dat we lui zijn en onze doelen niet zullen bereiken. Want hard werken dat is belangrijk en daar bereik je je doelen mee. Maar is dat wel zo? Van wie moet je zo je best doen? En werkt dat wel zo?

Het continu gedachten hebben en veel van jezelf moeten kost energie en brengt onrust. Het zorgt ervoor dat niets vanzelf gaat. Tijd nemen voor jezelf om te leren dat gedachten altijd zullen komen en gaan, maar dat ze helemaal niet waar hoeven te zijn, kan veel opleveren. Je bent niet je gedachten en je hebt een keuze om te leren ze los te laten. Al is het maar voor even. Het zorgt er juist voor dat je je mogelijkheden gaat benutten, maar dan met rust in jezelf en plezier in het leven.

Bij mindfulness draait het om bewust leven. Geen slaaf zijn van je gedachten, niet te veel met het verleden of met de toekomst bezig zijn, maar leven in het hier en nu. Met beide benen stevig op de grond staan, waardoor je niet in gedachten ergens anders bent, maar bewust leeft met aandacht voor jezelf en je omgeving. Iets wat iedereen kan leren. Juist niet zweverig, maar een verademing voor ieder (nuchter) mens.

Voor meer informatie of aanmelding voor een cursus bel of mail:

Marleen Huisman

Tel:06-24701379

Mail: info@marleenhuisman.nl

website: www.marleenhuisman.nl