Afbeelding
Tennekes

Ravage na inbraak bij Kamper Vuurwerkgiga

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Een totale ravage troffen de medewerkers van de Vuurwerkgiga woensdagochtend bij het openen van de deuren aan. Ingebroken, een dag voordat de nieuwjaarsdrukte los zou barsten. Vernielingen, gestolen vuurwerk en de klaargelegde bestellingen overhoop gehaald.

Omwonenden van de vuurwerkverkoper hoorden in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.00 uur twee harde knallen. "Dat zouden de inbrekers geweest kunnen zijn", vertelt van Limburg. "De recherche is hier geweest, ze hebben vingerafdrukken genomen en sporenonderzoek gedaan."

Dummy’s

Een goed beeld van de aard van de inbraak had Van Limburg vorige week nog niet. Wisten ze wat ze mee moesten nemen of pakten ze gewoon het eerste de beste? "Er zijn zeker wel wat dure pakketten gestolen, maar of ze heel gericht te werk zijn gegaan is moeilijk te zeggen. Vooralsnog lijkt de braakschade groter dan de materiële schade. De inbrekers hebben een aantal kasten kapotgeslagen waar dummy’s in lagen. Daar staat met koeienletters dummy op, dus waarom ze dat gedaan hebben is een raadsel. Klaargelegde pakketten zijn overhoop gegooid alsof ze ze met een bezem van de plank geveegd zijn en ze zijn ook met grof geweld de bunker ingekomen. Het is één grote puinzooi, maar over de totale hoeveelheid gestolen vuurwerk kunnen we nu nog niet veel zeggen. Een busje vol is er zeker wel weggehaald."

Eerste verkoopdag

Een grote tegenvaller voor de medewerkers van de Vuurwerkgiga die juist voordat de eerste verkoopdag zou beginnen alle pakketten klaar hadden liggen. De klanten hebben er echter niets van gemerkt, want alle pakketten zijn voor de eerste verkoopdag weer in orde gemaakt. "We hebben veel hulp gekregen van leveranciers die normaal pas de volgende dag leveren, maar nu dezelfde dag al kwamen. Bovendien kregen we al veel telefoontjes van vrienden die ons wilden helpen. Wat dat betreft hebben we geluk gehad dat dit niet gebeurd is op de verkoopdag zelf, dan had je grote problemen gehad."