Afbeelding

Ruimtelijke Ongerijmdheden in Koornmarktspoort

Algemeen

KAMPEN – Bert van Santen exposeert van 21 januari tot en met 26 maart in de Koornmarktspoort. Zijn expositie heet Ruimtelijke Ongerijmheden en toont schilderijen, tekeningen, foto’s, film en een installatie.

De kunstenaar vertelt: “Ik wil mijn toeschouwers bewust maken van het gegeven dat zien ook een vorm van kennen is. De wereld wordt ons niet als een objectief vaststaand gegeven aangereikt, maar wij construeren die zelf in onze eigen perceptie. De bekende uitdrukking van Shakespeare 'beauty is in the eye of the beholder' vrij vertaald als: schoonheid wordt geschapen door de mens die het ziet) gaat zeker op in de beschouwing van beeldende kunst.”

Kenmerkend voor het werk van de kunstenaar zijn volgens de organisatie zich herhalende patronen en structuren, vaak geïnspireerd door het water met haar spiegelingen, rimpelingen, patronen en reflectie.

Tijdens de opening van de expositie gaat de film Memorial to a fallen tree, part 3 in première. Tijdens de expositie zijn ook de eerste twee delen van deze film te zien.