Recordopbrengst Samen voor de Voedselbank 2016

Algemeen

REGIO - De actie Samen voor de Voedselbank van RTV Oost heeft dit jaar een record aan goederen ter waarde van maar liefst 306.275,83 euro opgebracht. Dat is meer dan een verdubbeling van de 135.000 euro die in 2015 werd ingezameld. De ingezamelde producten worden door de Voedselbanken in de eerste maanden van 2017 onder hun cliënten verspreid.

 

Bij Coöp Leon Haanstra in Nijverdal werd op 9 december het startschot gegeven met 1 minuut gratis winkelen door oud-voetballer Ramon Zomer en producer Edwin van Hoevelaak. Dezelfde mannen drukten als afsluiting van de actie daar weer op de kassaknop om het eindbedrag bekend te maken.

 

Hartverwarmend

Inwoners en bedrijven van Overijssel bleken gul te zijn voor de duizenden Overijsselse gezinnen die aangewezen zijn op hulp van de Voedselbanken. Bij ruim 125 supermarkten in de provincie konden producten gekocht en ingeleverd worden. Een aantal supermarkteigenaren liet zich van hun beste kant zien door de opbrengst te verdubbelen. De acties en reacties van particulieren en bedrijven waren hartverwarmend: een glazen huis-actie, kappers die knipten voor producten, grote hoeveelheden goederen van bedrijven en heel veel scholen die met hun leerlingen in actie kwamen en kratten vol met voedsel inzamelden.

 

Online

Voor het eerst dit jaar konden er ook online voedselpakketten gedoneerd worden via de website van RTV Oost. Een groot succes, er werden ruim 8000 pakketten van 10 euro gedoneerd.  

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden