Afbeelding

Winterlezingen weer van start

· leestijd 1 minuut Cultuur

Stichting Winterlezingen Elburg organiseert in de eerste maanden van 2017 weer drie interessante lezingen.

Ook in het vijfde seizoen van Winterlezingen Elburg komen drie gerenommeerde sprekers hun betoog houden over uiteenlopende en boeiende onderwerpen.

De eerste lezing ‘Het ongrijpbare zelf’ vindt plaats op 14 januari. In deze lezing wordt ingegaan op een van de meest besproken onderwerpen in de filosofie en bovendien een thema dat ons in ons leven zeer nadrukkelijk raakt. Tegelijkertijd is het zelf een ongrijpbaar fenomeen.

Spreker is Jacques Bos (1971) Jacques Bos studeerde geschiedenis, filosofie en politicologie aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 2003 aan dezelfde universiteit op een onderzoek naar het begrip ‘karakter’ in de vroegmoderne tijd.

In de tweede lezing komt de vraag “Begrijpt u het Midden-Oosten ook niet meer”? aan bod. Hans Luiten gaat op 11 februari heel helder uitleggen hoe de verhoudingen liggen tussen Turkije, de Europese Unie en de Koerden.

In de derde lezing laat Benard Hulsman zien en horen dat de minachting over het Nederlandse rijtjeshuis, als woonstee van burgelijke mensen, onterecht is

De lezingen worden gehouden de refter van het sfeervolle museum Elburg (ingang Zuiderwalstraat). De lezingen beginnen om 15.00 en duren ongeveer twee uur.

In de pauze wordt u een kopje koffie aangeboden. Vanaf 14.30 uur is de zaal geopend.

Na afloop blijft het museumcafé geopend en bieden wij u een drankje aan om het glas te heffen op ons eerste lustrum.

Op de website www.winterlezingen.info vindt u meer informatie over de drie lezingen.