Afbeelding

Muziek in Huis in de Vijverhof

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In de Vijverhof geeft het ensemble Ingrid nugteren en Heleen Vegter een zondag 8 januari 2017 een nieuwjaarsconcert. Het concert begint om 15.00 uur. Adres: vijverhof 19, kampen. Ook mensen die niet in De Vijverhof wonen zijn van harte welkom. Kom dan deze week een gratis toegangskaartje afhalen bij de receptie.

Het ensemble Ingrid nugteren en Heleen Vegter, bestaande uit Ingrid Nugteren - sopraan, Heleen Vegter - piano, brengt een gevarieerd klassiek programma met liederen van onder anderen Beethoven, Schubert, Brahms en Richard Strauss. Het programma duurt één uur, zonder pauze.  Het optreden is op verzoek van De Vijverhof georganiseerd door de stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Vijverhof, het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Grovestins Stichting en particuliere donateurs.

 

Over de musici

Ingrid Nugteren en Heleen Vegter vormen sinds 2014 een duo. Zij werpen zich intensief op het omvangrijke liedrepertoire uit met name de negentiende eeuw, maar schuwen uitstapjes naar opera-aria’s en liederen uit andere tijden niet. De organisatie vertelt: "Ingrid en Heleen genieten van de verfijnde kunst van het lied en proberen hier het maximale uit te halen. Zowel de tekst als de muziek willen in korte tijd veel zeggen en deze zoektocht is wat hen aantrekt in dit genre."

Ingrid Nugteren is werkzaam als sopraan en zangdocent. In 2013 sloot zij haar Master of Music af aan het Utrechts conservatorium, waar ze deel uitmaakte van de operaklas en diverse masterclasses volgde. Ingrid zong onder meer de sopraansolo’s in het Stabat Mater van Dvorak en Pergolesi, in missen van Mozart en Rossini en cantates, missen en passies van Bach. Als ensemblezanger is zij actief in het Nederlands Kamerkoor.

Pianiste Heleen Vegter studeerde in 2010 af aan de masteropleiding tot uitvoerend musicus in Arnhem, met als specialisatie liedbegeleiding. Masterclasses volgde zij onder andere bij Ronald Brautigam en Rudolf Jansen. Zij voert op projectbasis mini-opera's uit met diverse bekende aria's, duetten en trio’s met verschillende zangers en werkt als vaste repetitor voor Zangschool Arnhem en concours Kasteel Doorwerth.

 

Muziek in huis

Stichting Muziek in Huis brengt al 16 jaar muziek naar de mensen toe. De Stichting Muziek in Huis (MiH) beoogt met haar concerten de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert MiH meer dan 600 kamerconcerten door professionele ensembles. Ieder jaar genieten ruim 30.000 mensen van deze concerten. In mei 2014 onderstreepte H.M. Koningin Máxima het belang van het werk van Muziek in Huis door het bijwonen van een van de jubileumconcerten.

 

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41