Lezen met plezier.
Lezen met plezier.

Dr. Schaepmanschool opent haar Bibliotheek op school

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - In de Dr. Schaepmanschool wordt woensdag de 'Bibliotheek op school' feestelijk en officieel geopend door Burgemeester Bort Koelewijn. Iedereen is van harte welkom vanaf 10.15 uur, op school aan de Triangel 22 in Kampen. Aansluitend is er een Open Huis waarbij de Bibliotheek op school uiteraard open is voor grote en kleine lettervreters.

Ieder jaar vindt er bij de leerlingen van groep drie iets magisch plaats. Rare tekens transformeren zich tot leesbare letters. Die letters vormen woorden en die woorden vormen weer verhalen. Met deze ontwikkeling opent zich voor ieder kind een wereld waarin alles mogelijk is.

De organisatie vertelt: "Lezen is niet zomaar een belangrijke vaardigheid. Het stimuleert de fantasie en heeft een aantoonbaar positief effect op de schoolprestaties van andere vakken. Maar bovenal brengt het de wereld aan je voeten. Om die reden is de Dr. Schaepmanschool een meerjarige samenwerking aangegaan met de Bibliotheek Kampen met een Bibliotheek op school."

Stimulerend leesklimaat

Zowel de Dr. Schaepmanschool als de Bibliotheek Kampen zien graag dat kinderen meer én met meer passie gaan lezen, zowel op school als thuis. Een Bibliotheek op school creëert hiervoor een fijn en stimulerend leesklimaat waarbij leerlingen van alle groepen zich vrij mogen voelen om te lezen, weg te dromen en te ontdekken. Niet onbelangrijk is dat de kinderen met een goede leesvaardigheid ook beter voorbereid zijn op hun toekomst na de basisschool.

De Bibliotheek op school biedt alle lezers van onderbouw tot bovenbouw een ruime en gevarieerde collectie jeugdboeken die zorgt voor een verrijking van het leesonderwijs. In een gezellige en sfeervolle ruimte kunnen de kinderen op zoek naar hun favoriete boek. Regelmatig worden er boeken aangevuld en wordt er geluisterd naar wensen van de leerlingen.

Vanuit de Bibliotheek Kampen is er op vaste momenten een leesconsulent in de Bibliotheek op school. Zij beheert de schoolbibliotheek en begeleidt biebouders. Daarnaast stemt ze af met leescoördinatoren, ondersteunt en adviseert ze leerlingen, ouders en het team van de Dr. Schaepmanschool.

"Met dit initiatief hopen zowel de Dr. Schaepmanschool als de Bibliotheek Kampen te inspireren en te prikkelen met een flinke dosis leesplezier."