Afbeelding
Nick de Vries

Pastor Hans Schoorlemmer neemt afscheid

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Hans Schoorlemmer neemt afscheid als pastor van de Thomas a Kempis parochie waartoe ook de RK kerken van Kampen en IJsselmuiden behoren. Zondag 29 januari zal hij om 11.00 in de Buitenkerk in de afscheidsviering voorgaan met zijn collega’s van het pastorale team. Na de viering is er gelegenheid om hem persoonlijk te bedanken.

Verteller en verbinder

In de RK kerken van Kampen en IJsselmuiden is Schoorlemmer een graag geziene voorganger. De parochie vertelt: “Hans is een echte verteller die de mensen met verhalen van alle dag iets meegeeft om over na te denken. Ook is hij enthousiast begeleider van veel gespreksgroepen, cursussen en activiteiten. Hans is daarnaast een belangrijke verbinder in de samenwerking tussen de Buitenkerk en de Burgwalkerk/Open Hof, als voorganger in de oecumenische vieringen en als mede-initiatiefnemer van de gesprekskring ‘ontmoeting der tradities’ en film in de kerk.”

Rectoraat St. Thomas van Aquino

Schoorlemmer heeft per 1 februari een benoeming aanvaard bij het rectoraat van St. Thomas van Aquino. Dit rectoraat is een parochie die op inhoud is verbonden met de orde van de Dominicanen. In zijn nieuwe functie zal Hans Schoorlemmer regelmatig voorgaan in de ‘paterskerk’ in Zwolle.

Opschaling

Hans Schoorlemmer kwam ruim 20 jaar geleden naar de toenmalige interparochiële vereniging HIJK. Hierin werkten de parochies van Hasselt, IJsselmuiden en Kampen samen. Schoorlemmer woonde met zijn gezin in de pastorie van IJsselmuiden. Na de verbouw van de pastorie tot parochiecentrum verhuisde hij naar Zwolle. Vanwege de terugloop in kerkbezoek en daarmee ook opbrengsten, fuseerde het HIJK direct na de eeuwwisseling met de parochies van Zwolle, Hattem en Wythem tot de parochie Thomas a Kempis. Recent is deze parochie weer gefuseerd met de Norbertusparochie (onder andere Dronten, Lelystad en Swifterbant) en de Christoffelparochie (onder andere Steenwijk en Oldemarkt). De opschaling betekende dat de leden van het pastoraal team 18 locaties moeten bedienen in de IJsseldelta, de kop van Overijssel en de Flevopolder.

Afbeelding
ChristenUnie Overijssel wil opnieuw inzet van provincie voor behoud Gronings Kinderhartcentrum Algemeen 26 jan, 15:25
Afbeelding
Opening nieuw fietspad langs N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden Algemeen 26 jan, 15:22
Afbeelding
Studiebijeenkomst met Oscar Lohuis in IJsselmuiden Algemeen 26 jan, 15:14
Afbeelding
SP en SGP Overijssel samen op de bres voor arbeidsmigranten Algemeen 26 jan, 15:10
Afbeelding
De BlueZZ Club voorziet in behoefte en zet jazz en blues optredens voort Algemeen Ingezonden 26 jan, 10:09
Afbeelding
Steeds meer mensen zien belang van levenstestament Partnerbijdrages 25 jan, 15:52