Afbeelding
Foto: Schaepmanschool.

Dr. Schaepmanschool droomt over school van de toekomst

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Op de Dr. Schaepmanschool vond donderdag een bijzonder feest plaats. De leerlingen van de onderbouw mochten in hun pyjama naar school voor een pyjamaparty. Ouders van onder- tot bovenbouw waren eveneens welkom. Directeur Marleen Aalberts nodigde hen speciaal uit om mee te denken over de toekomst van de school.

De organisatie vertelt: "Van tijgerpyjama’s tot hartjes onesies, de Dr. Schaepmanschool vulde zich aan het einde van de middag met vrolijke en enthousiaste kinderen met hun allerliefste knuffels. Ze waren er duidelijk klaar voor om neer te ploffen in één van de comfortabele hoekjes. Bij een slaapfeestje moet je tenslotte naar hartelust kunnen luieren. Naast het relaxen waren er ook leeshoekjes en konden de kinderen zich laten schminken. De kinderdisco bracht ze weer in beweging. Tijdens een speciale voorstelling maakte Ridder Dolf zijn jongensdroom waar. Zijn avontuur zorgde voor vele geboeide gezichtjes."

School om van te dromen

Het slaapfeest van de onderbouw vormde onderdeel van een groter programma waarin het vormen van een nieuwe visie voor de school centraal stond. Marleen nam de ouders mee in gesprek over de school van de toekomst. “We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar we kunnen ons er wel op voorbereiden. Want wat we doen, dat doet er toe”, benadrukte ze. Ouders die aanwezig waren werd gevraagd 'mee te dromen' over wat zij graag terug willen zien in het onderwijs voor hun kinderen. Na een filmpje over de kracht van ieder kind en de ontwikkelingen in de wereld, werd in groepjes gesproken over ieders wensen. Alle droomdoelen werden daarna op grote wolken geschreven. Het was volgens de organisatie een zinvolle avond waarbij het team van de Dr. Schaepmanschool duidelijk liet zien samen met ouders een nieuwe koers te willen varen.

Alle uitkomsten van de middag en avond worden de komende tijd door de Dr. Schaepmanschool gebundeld en uitgewerkt. Ook de leerlingen worden betrokken bij dit proces. "De school wil graag zoveel mogelijk dé droomschool zijn voor kind en ouder. Het staat in de sterren geschreven wordt wel eens gezegd. Dus wie weet."

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden