KHC onderuit bij Nunspeet

KAMPEN - KHC kwam zaterdag tekort tegen een sterk spelend Nunspeet. De Kamper ploeg verloor met 4-1.

KHC kon niet beschikken over de geschorste Burak Alp en hij werd node gemist op het middenveld van KHC. Nunspeet begon zeer scherp en daar had KHC de nodige problemen mee. Al in de eerste minuut was het raak, maar de treffer van Nunspeet werd afgekeurd wegens hands. Enkele minuten later kon Nunspeet wel juichen. De snelle Darryl van den Anker was de KHC-defensie te snel af en opende de score.

In de 12e minuut ontsnapte KHC aan de 2-0. Keeper Demi Loet-Loetoer verkeek zich op een vrije bal van Nunspeet en liet de bal los. Een verdediger van KHC kon ternauwernood voor opruiming zorgen. Vijf minuten later claimde KHC een strafschop wegens het onderuit trekken van Ibrahim Tuncer, maar de arbiter ging hier niet in mee. In de 25ste minuut kwam Nunspeet op 2-0. De geblesseerde Karim Gabara kon de snelle van den Anker niet houden. De behendige spits kon alleen op doelman Loetoer af en scoorde behendig. Gabara moest hierna naar de kant, kon niet verder en werd vervangen door Hafid Lahzal.

Na de rust was er een feller KHC te zien. Toch was de eerste kans voor Nunspeet. Het aluminium behoedde KHC voor de 3-0. Enkele minuten later ging Kevin Olaria alleen af op het Nunspeet-doel, maar hij liet deze grote kans liggen.

In de rommelige slotfase gebeurde er nog van alles. Eerst belande de bal op de stip na een handsbal van Joshua van Marle en kwam Nunspeet op 3-0. In de 79e minuut mocht KHC aanleggen vanaf 11 meter na een overtreding op Nick Notrot. Lesley de Munnik benutte de penalty. Enkele minuten later kreeg KHC nogmaals een strafschop, dit keer na het omverduwen van Hafid Lahzal. Lesley de Munnik schoot de penalty binnen, maar de strafschop moest worden overgenomen wegens het te vroeg inlopen van enkele spelers. Vervolgens koos De Munnik bij de herkansing voor de andere hoek. De keeper pakte deze strafschop. Even later kwam Nunspeet nog op 4-1.