De leerlingenraad op de nieuwe leertrap
De leerlingenraad op de nieuwe leertrap Aangeleverd.

Obs Wonderwijs schenkt 1300 euro aan wensambulance

Algemeen

KAMPEN - De jaarlijks terugkerende sponsorloop van basisschool Wonderwijs heeft dit jaar 2600 euro opgeleverd. De opbrengst gaat naar stichting Veluwse Wensambulance en een leertrap voor in de school. De leertrap is voorzien van tafelsommen en rekenformules. De leerlingen lopen nu elke keer al lerend de trap op en af.

In november van het afgelopen jaar hebben alle leerlingen van de school zich ingezet om zoveel mogelijk rondjes te lopen voor deze doelen. Maandag 23 januari heeft stichting Veluwse Wensambulance een bezoek gebracht aan de school. Alle groepen werden daarbij getrakteerd op een uitgebreide informatieles en een kijkje in de ambulance. De leerlingen van de leerlingenraad en locatieleider Maarten van den Oetelaar hebben vervolgens de cheque persoonlijk aan de medewerkers van de stichting overhandigd.

Voor het vervullen van "die ene wens" kan de inzet van een wensambulance belangrijk zijn. Vanuit die gedachte probeert stichting Veluwse Wensambulance iets te betekenen voor mensen die in de (pré)terminale fase van hun leven zijn of door chronische ziekte afhankelijk zijn van liggend vervoer. “Nog een keer het ouderlijk huis zien” of “De trouwerij van mijn kleinzoon bezoeken”. Het zijn voorbeelden van wensen die een zieke nog kan hebben.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17