Afbeelding

Quintus Cultuurreis naar Enschede en Münster

· leestijd 1 minuut Cultuur

De jaarlijkse Cultuurreis van Quintus komt eraan! Ditmaal gaat de reis op zaterdag 18 maart richting het oosten met als bestemming Rijksmuseum Twenthe (met ‘h’!) in Enschede én het LWL Museum in Münster (DL).

In het Rijksmuseum Twenthe is momenteel ‘Of Beauty and Doubt’ te bezichtigen, de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Rotterdamse kunstenaar Silvia B. (1963) die in haar werk steeds de spannende grens opzoekt tussen 'mooi' en 'lelijk'. Eveneens te bezichtigen in het Rijksmuseum Twenthe: ‘In het hart van de Renaissance’.

LWL Museum

’s Middags bezoekt het gezelschap van de Cultuurreis het LWL Museum in het Duitse Münster. Daar is de expositie ‘Henry Moore, impuls für Europa’ te bewonderen met 120 werken van Moore (1898-1986) en 16 andere kunstenaars. Niemand anders heeft het beeld van de naoorlogse periode zo gemarkeerd als Moore. Vooral zijn evenwichtsoefening tussen figuratie en abstractie inspireerde vele Europese kunstenaars.

Inschrijven

De Quintus Cultuurreis is een initiatief van beeldend docent en coördinator Jan Kamphuis en wordt voor de 11e keer georganiseerd. De prijs bedraagt €65 per persoon (€72 zonder museumjaarkaart), inclusief vervoer per touringcar, koffie/thee op de heenreis, een lunchpakket en een eenvoudig diner. Het vertrek is om 9.15 uur vanaf Quintus; terugkomst in Kampen rond 21.30 uur. De belangstelling is altijd groot dus schrijf je snel in want voor de bus geldt: vol = vol. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de site www.quintuskampen.nl en bij de receptie van Quintus aan de Vloeddijk. Meer info: tel. 038-3371200.

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 5 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 15 uur geleden