Afbeelding

Gratis cholesteroltest bij de ACY apotheken

Partnerbijdrages

Ongeveer 65 procent van de Nederlanders in de leeftijdscategorie van 30 tot 70 jaar heeft een verhoogd cholesterol, risicofactor voor hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en nierschade. In maart gaat de Nationale Cholesterol Test in bijna 300 Service Apotheken weer van start! Ook Service Apotheken Brun Aqua, Ebbingepoort, de Wetering en IJsselmuiden (ACY apotheken) doen mee.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een gratis cholesterolmeting? Ga naar www.nationalecholesteroltest.nl en maak de risicotest. Bij een licht verhoogd risico kan je een afspraak maken bij een van de ACY apotheken.

Waarom een gratis cholesterolmeting?

Als we mensen met een verhoogd cholesterol tijdig opsporen, kunnen we onnodige gezondheidsrisico’s voorkomen. Afhankelijk van de uitslag, krijg je na de meting een persoonlijk leefstijladvies over eventuele vervolgstappen.

Veel mensen weten namelijk niet dat ze zelf met aanpassingen in de voeding, meer bewegen en stoppen met roken hun risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen. De ACY apotheken helpen je daarbij.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden