Afbeelding
Foto: Maarten van Gemert.

d’Uidelvers geven stadssleutel terug aan burgemeester

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN - Met het ten einde lopen van het carnavalsfeest hebben d’Uidelvers de sleutel van de stad terug gegeven aan burgemeester Koelewijn en diens adjudant, locoburgemeester Ekker. Het hele weekeinde heeft prins Lambertus I over de stad Kampen gewaakt oftewel over Uiendonk. Maandagmiddag werd het jaarlijkse feest voorafgaand aan de Vastentijd afgesloten met het Kleintje Carnaval in café De Unie oftewel De Schele.

Een grote delegatie van carnavalsvereniging d’Uidelvers was maandagmorgen naar het Stadhuis gekomen om de stadssleutel te retourneren aan het burgerlijk gezag. De raadszaal zat vol en burgemeester Bort Koelewijn had ditmaal niet de griffier naast zich maar de voorzitter van d’Uidelvers. Aan zijn andere zijde zaten prins Lambertus de Eerste en wethouder Ekker als locoburgemeester. Ook wethouder Gerrit Jan Veldhoen kwam even een kijkje nemen. Koelewijn vertelde dat hij een zeer ontspannen weekeinde achter de rug had zonder de gebruikelijke verantwoordelijkheid als stadsbestuurder.


Voorzitter, burgemeester, prins en wethouder sluiten met haringhappen Carnaval 2017 af (foto: Maarten van Gemert).

Dit gold ook voor zijn adjudant Martin Ekker die tot grote spijt van Koelewijn hem één keer had moeten vervangen bij een bezoek aan het carnavalsgedruis. Hiertegen had Ekker zaterdag geen enkel bezwaar en ook hij had het volste vertrouwen gehad in de prins, zijn adjudanten, de Raad van Elf en natuurlijk jeugdprinses Demi, die vandaag verhinderd was. Terwijl Ekker voor iedereen koffie inschonk en Koelewijn melk en suiker ging halen, werd er nog een carnavalslied ingezet maar de raadszaal bleef gevrijwaard van confetti. Wel raakte de tafel van de voorzitter bezaaid onder minuscule uien afkomstig van de vistraktatie. Zoals de traditie voorschrijft, werd er na afloop van alle plechtigheden en feestgedruis immers nog een harinkje gehapt.