Afbeelding

CDA kandidaat Von Martels hekelt Haagse zwabberbeleid en schrijft brief aan Mark Rutte

· leestijd 1 minuut Algemeen

Een brief met boerenverstand voor Mark Rutte

Nederland heeft niets aan verkiezingsbeloftes die na 15 maart toch niet waargemaakt worden. Wat het land wel nodig heeft, is een eerlijke en duidelijke politieke lijn. CDA-kandidaat kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen wil daar een actieve bijdrage aan leveren en heeft dat in een open brief aan Minister President Mark Rutte geschreven: “De Tweede Kamer heeft weer nuchter boerenverstand nodig, ze moet stoppen met zwabberpolitiek en stoppen met onnodige en kostprijsverhogende regelgeving. Politici moeten geen betuttelende maatregelen nemen en vooral niet op de stoel van de ondernemers gaan zitten. Het is de hoogste tijd voor een helder en consistent beleid waarvan iedereen de logica snapt.”

Hoezo ‘Doe even normaal’ ?

Von Martels is praktiserend melkveehouder en strijder voor de leefbaarheid van het platteland. Hij heeft zich behoorlijk gestoord aan de brief van Mark Rutte met zijn oproep ‘Doe even normaal’ aan het Nederlandse volk. “Ongeveer 75% van de kamerleden komt uit het westen van het land, maar ze beslissen wel over het héle land. Ook over ons mooie platteland waar naoberschap hoogtij viert en waar we heel normaal met elkaar omgaan. Daar kan de politiek nog veel van leren.” De brief van Von Martels aan Rutte zal deze week in verschillende media gepubliceerd worden.

Politiek moeten zich niet overal mee willen bemoeien

Daarnaast pleit Von Martels voor een veel duidelijker en stabieler beleid voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Akkerbouwers, tuinders en veehouders zijn de laatste jaren overgeleverd aan de grillen van de Haagse politieke besluitvorming. Het gaat bijna zover dat de politici zich bemoeien met de bedrijfsvoering van de boeren en tuinders. “Onbegrijpelijk”, aldus Von Martels die tevens wil dat de agrarische sector weer een eigen Ministerie van Landbouw en Voedselzekerheid krijgt. “De agrarische sector levert jaarlijks een exportwaarde van bijna 100 miljard, biedt 10% van de beroepsbevolking direct of indirect een baan en staat wereldwijd hoog aangeschreven vanwege haar innovaties. Hoe is het mogelijk dat zo’n belangrijke sector zo weinig aandacht krijgt?”

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21