De Week van het Christelijke Boek bij boekhandel de Rank

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Van 22 maart tot en met 1 april organiseert boekhandel de Rank de Week van het Christelijke Boek 2017. In deze periode ontvangt elke consument bij aanschaf van tenminste 12,50 euro aan boeken het actieboek Afspraak in Portugal, geschreven door Corien Oranje (Uitgeverij Royal Jongbloed). Boekhandel de Rank sluit met deze promotiecampagne aan bij de landelijke Boekenweek die jaarlijks wordt georganiseerd. Tijdens de campagne organiseert boekhandel de Rank verschillende leuke activiteiten.

Actieboek Afspraak in Portugal

Leo is ernstig ziek, maar hij weigert elke behandeling. Zijn vrouw is net overleden, en hij wil maar één ding: op reis. Hij gaat naar Portugal, waar hij ooit met Lilian op huwelijksreis is geweest. Er is een plek waar ze een kostbare herinnering hebben achtergelaten. Een herinnering die een stempel op de rest van hun leven heeft gezet. Jennifer wil haar vader, met wie ze een moeizame relatie heeft, niet alleen laten gaan. Ze gaat met hem mee, op reis door Europa, en zorgt ervoor dat hij komt waar hij zijn wil. Gaandeweg leren Leo en Jennifer elkaar iets beter begrijpen, misschien ook wel dankzij de vriend die zich halverwege bij hen voegt. Een ontroerend verhaal over geloof, liefde, afscheid en verlies.

Corien Oranje

Corien Oranje (1963) is theoloog en auteur. Ze schreef al verhalen voordat ze kon lezen en heeft al ruim vijftig boeken op haar naam staan. Naast vele kinderboeken, schreef ze boeken als Kleurrijke vrouwen, Thuis bij God en Op weg naar Pasen. Voor EO-Visie schrijft ze de wekelijkse feuilleton Bianca’s blog. Als Corien Oranje niet schrijft, werkt ze als Schoolschrijver, of reist ze door het land om op scholen en in bibliotheken te vertellen over haar boeken. Corien Oranje studeerde Theologie. Na jarenlang met haar man en vier zoons in Jakarta te hebben gewoond, woont ze sinds 2010 weer in Nederland. Oranje won twee keer de juryprijs Het Hoogste Woord.

Light for the World

Tegelijk met de verschijning van de papieren versie van Afspraak in Portugal, verschijnt ook een gesproken versie en een exemplaar in braille. BCB werkt inmiddels alweer voor het derde achtereenvolgende jaar samen met Light for the World. Deze stichting is partner van de Week van het Christelijke Boek. Light for the World maakt lesmaterialen in gesproken vorm en braille. Zo krijgen blinden in ontwikkelingslanden de kans om hun talenten te ontplooien.

De Rank boek, muziek, kado

Oudestraat 17

8261 CC Kampen

(038) 332 29 81