Archieffoto van de Hanzedagen in Herford.
Archieffoto van de Hanzedagen in Herford. Nick de Vries

Ondernemers Regio Zwolle op Hanzereis naar Duitsland

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Op 4 april gaan ambassadeurs van de Internationale Hanzedagen uit Regio Zwolle op uitnodiging van Creditreform en Business Hanse naar het Duitse Herford voor een ‘Big company’ meeting. Creditreform is Europa's grootste creditmanagement groep. Creditreform nodigt grote klanten uit waarmee de ambassadeurs uit de Regio Zwolle de eerste handelscontacten kunnen leggen. In het teken van de Internationale Hanzedagen is het thema van de bijeenkomst ‘zakendoen met Nederland’.

Programma

De ambassadeurs brengen ook een bedrijfsbezoek aan high-tech waterbedrijf Xylem Water Solutions, een multinational op gebied van watertechnologie in meer dan 150 landen. In de avond wordt er een netwerkborrel gehouden in "Denkwerk", een innovatief huisvestingsconcept waar voornamelijk de verbinding wordt gestimuleerd tussen ondernemers, start-ups en creatieven.

Ondernemers

De ondernemers uit het bedrijfsleven van Regio Zwolle (Klaas Feenstra - Rabobank, Marius Woldberg - Kennispoort, Jeroen van den Ende - Port of Zwolle en Wibo van Wier - Trade Office) zetten hun netwerk in om de Hanze betrekkingen nieuw leven in te blazen. Bij beide gelegenheden zal het economische programma van de Internationale Hanzedagen in Kampen worden gepromoot en is er volop gelegenheid om persoonlijk collega-ondernemers uit te nodigen.

Promotie Regio Zwolle

Het programma van het economisch congres genereert veel publiciteit voor de Regio Zwolle. De Duitse ambassade in Den Haag heeft via haar kanalen aandacht besteed aan het programma, de Handelskammer in Bremen bericht via hun nieuwsbrief en magazine over het congres.

Economisch programma

Het economisch congres tijdens de internationale Hanzedagen vindt plaats op vrijdag 16 juni. Tijdens dit congres, met als thema ‘Water connects’, zijn toonaangevende sprekers op het gebied van waterveiligheid, duurzaam ondernemen aanwezig, wordt de Hanseatic City Challenge door de provincie Overijssel voorgelegd aan de deelnemers van het congres en kan men deelnemen aan zeven Hanzeroutes met ieder een specifiek onderwerp. Het Hanzecongres kan worden uitgebreid met een extended programme. Op woensdag 14 en donderdag 15 juni organiseren VNO-NCW en Business Hanse een economisch event waarbij deelnemers kennismaken met de topsectoren van de regio Zwolle. Een kans om de top van het bedrijfsleven te ontmoeten zoals Scania, Wehkamp en Zuidberg maar ook om internationaal zaken te doen. Meer informatie over dit congres is te vinden op www.waterconnects.nl.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00