Afbeelding
Carin Koopman

Speciale website met stadswandelingen en maaltijden tijdens de Hanzedagen

Cultuur

Op de website www.hanze2017stadswandelingen.nl wordt een totaal overzicht gegeven met stadswandelingen op 14 tot en met 18 juni. Op 15, 16 en 18 juni is het mogelijk om een stadswandeling met een maaltijd te combineren. Vooraf aanmelden voor deelname is noodzakelijk.

Drie ondernemers in de Kamper binnenstad, Cor Stam, Stefan Breuer en Carin Koopman, hebben de handen ineen geslagen voor aan kwaliteitsaanbod met stadswandelingen en maaltijden tijdens de Hanzedagen. Voor Kampenaar, Nederlander en buitenlander; voor jong en oud; om te genieten van de stad Kampen. Centraal staan de stad en haar inwoners: wat herinnert nog aan de handel van Kampen en welke verhalen over Kampenaren horen daarbij? Carin Koopman van cultuurZIEN verzorgt dagelijks stadswandelingen met wisselende thema's.

Voor de Hanzemaaltijden op 15 en 16 juni wordt een tijdelijk restaurant ingericht in huis 't Briesend Peerd aan Buitennieuwstraat 17. Een pand uit ca. 1509, waar nog restanten van laat-middeleeuwse balkschilderingen uit de bouwperiode van het huis zijn gevonden. Op 18 juni wordt een brunch georganiseerd in het Hof van Breda, een oude binnenstadtuin. Stefan Breuer, kok en docent koken bij Landstede, verzorgt de maaltijden en Cor Stam, eigenaar van B&B De zilveren Karper, is de gastheer.

Aanmelden voor deelname aan één of meerdere activiteiten kan via het inschrijfformulier op de website. Wie liever de telefoon pakt, kan bellen met (038)331 10 24.