Afbeelding
Shutterstock

Bands treden op in Kampen tijdens Record Store Day

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Op zaterdag 22 april is het Record Store Day. Op die dag treden door heel Nederland bands op in platenzaken. De dag is bedoeld om de ouderwetse platenzaak in de picture te zetten.

In Off The Record vindt een akoestisch optreden plaats van de uit Deventer afkomstige band Drive By Wire. Drive By Wire scheurt al tien jaar lang muzikaal langs stoffige desolate woestijnwegen (getourd met o.a. Mudhoney en Kyuss Lives, Zwarte Cross, Woolstock, GeneratorFest, en een aantal tours in Griekenland, Engeland)

De organisatie vertelt: "De band laat op het nieuwe materiaal zien en horen dat er geen tweede band is met deze unieke heavy,  bluesy en sexy fuzzrock sound."

Het optreden bij Off The Record aan de Koornmarkt 24 begint om 14.00 uur.

Ook Home of Entertainment krijgt op deze dag muzikaal bezoek. Om 11.00 uur speelt hier de band The Broken Brass Ensemble. De organisatie: "Broken Brass Ensemble is brass music 2.0. Een 8-koppige brass-riot. De band mixt de New Orleans-brass sound met hiphop-, funk- en soul-invloeden en die mix is onweerstaanbaar." Om 15.00 uur speelt bij Home of Entertainment de Multi-Instrumentalist Christon. Naast liedjes voor Rigby heeft hij onder andere geschreven voor Dash Berlin, Maison & Dragen, David Gravell, Brennan Heart, Terry Toner, Juventa en artiesten als Sharon Doorson, Jennifer Ewbank, Ed Struijlaart, Leonie Meijer, Dana Winner, Rachel, XYP en Thomas Berge.

Ook bij Blue Music worden deze dag diverse optredens gegeven door de bands The Road Home, Henk Jans enzovoorts en Matt Winson. Matt Winson maakt dynamische indiefolkliedjes. We hebben hier niet met een aanstormende singer-songwriter te maken, maar met een volledige band, opgericht door Matthijs Steur en Pieter van Winsen. Henk Jans Enzovoorts is een trio met zang/gitaar, bas en drums waarbij het regematig behoorlijk kan stampen. Henk Jans scheurt er dan tijdens de solo's lustig op los, waarbij het geheel een jam-achtig karakter krijgt. De rock en bluesy thema's worden afgewisseld met rustige nummers.