Afbeelding
Loveland Film & Photography

Een impuls voor cultuureducatie in Overijssel

· leestijd 1 minuut Cultuur

Vanaf 1 april tot en met 1 juni 2017 kunnen scholen en cultuuraanbieders uit Overijssel een aanvraag indienen voor de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit voor schooljaar 2017 / 2018 . De subsidieregeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020 heeft als doel om alle kinderen kunst en cultuur te laten beleven en ervaren op school en zorgt voor de financiële middelen die nodig zijn om lessen te ontwikkelen. Aanvragen kunnen gedaan worden via www.rijnbrink.nl.

Gedurende de afgelopen jaren hebben al veel scholen samen met cultuuraanbieders aan de regeling meegedaan en op die manier het aanbod aan kunst en cultuur binnen hun school verder uitgebouwd. Scholen die nog geen cultuureducatie geven, krijgen met de nieuwe regeling de kans om samen met cultuuraanbieders lessen te gaan ontwikkelen. De regeling voorziet in de benodigde financiële middelen, van scholen wordt verwacht dat zij tijd investeren in de ontwikkeling van cultuureducatie op hun school.

In Overijssel is Rijnbrink verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) van het Fonds voor Cultuurparticipatie in 21 gemeenten (alle gemeenten exclusief Zwolle, Deventer, Enschede en Hengelo). Scholen en cultuuraanbieders kunnen via Rijnbrink een aanvraag voor de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit doen. Scholen, gemeenten en cultuuraanbieders kunnen ook bij Rijnbrink terecht voor ondersteuning en advies op het gebied van cultuureducatie.

Meriam de Kanter, programmamanager Cultuureducatie bij Rijnbrink vertelt waarom het volgens haar belangrijk is dat scholen aan deze regeling meedoen. “Onderwijs speelt een belangrijke rol in het voorbereiden van jonge mensen op een samenleving die hoge eisen stelt. Het is vaak lastig om betekenis te geven aan onze wereld. Cultuuronderwijs gaat hierover. De wereld krijgt betekenis als kinderen en jongeren zelf onderzoeken en creatief werken. Kunst en cultuur kan het onderwijs betekenisvol maken doordat het kinderen in staat stelt de wereld te beleven en te ervaren!”

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41