Afbeelding

Ook Zalk scoort er op los tegen Storica

Sport

ZWOLLE – Zalk wilde zaterdag de dubbele cijfers halen tegen HFC Storica. Dat lukte. De formatie van trainer Gerrit Hamer won met 0-11.

Bij rust stond Zalk op een 0-4 voorsprong. “We speelden in een te laag tempo en de keeper van Storica pakte ook heel veel ballen”, aldus Hamer.

In de tweede helft schoof Aart Schreuder door naar het middenveld. Storica kwam conditioneel in de problemen en zag Zalk weglopen naar 0-11. En daar kwam de thuisploeg nog goed mee weg. “Een zege van 0-20 was mogelijk geweest”, aldus Hamer.

Topscorers bij Zalk waren Simon van Halm en Michel Hamer met ieder drie treffers. Gerben Hamer maakte twee doelpunten. De drie overige doelpunten werden gemaakt door Robin Haverkamp, Jeremy van Dijk en Hendri Vinke.

Storica staat inmiddels op 171 tegentreffers. Toch sprak Zalk-trainer Hamer met respect lovende over de tegenstander. “Storica heeft steeds te kampen met een moeilijke personele bezetting en verliest steeds met grote cijfers. Maar er werden onderling geen verwijten gemaakt en er is niet geschopt. Dat vind ik een compliment waard.”