Afbeelding
Tennekes

’s-Heerenbroek speelt met Wilsum

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

WILSUM – ’s-Heerenbroek heeft Wilsum zaterdag op de pijnbank gelegd. De ploeg van trainer Anton Visscher had niets te duchten van de oranjehemden en won overtuigend met 0-6.

Twee keer stond dit duel in het teken van de nationale burendag en was er veel te doen voor jong en oud. Ook zaterdag waren er allerlei activiteiten georganiseerd door Wilsum rondom het duel. Daarnaast werden spelers, begeleiders, supporters en jeugdleden van ’s-Heerenbroek door Wilsum opgehaald en weer teruggebracht naar ’s-Heerenbroek. Beide clubs leven al jarenlang in goede harmonie naast elkaar. Dat werd zaterdag weer eens duidelijk. Maar Wilsum overdreef dit door ook op het voetbalveld ’s-Heerenbroek de helpende hand toe te steken. De bezoekers kregen van Wilsum alle ruimte om te voetballen. Het vlot combinerende ’s-Heerenbroek wist daar wel raad mee.

Al snel stond ’s-Heerenbroek op een 0-2 voorsprong. Wim Kwakkel opende in de 10e minuut de score. William Meuleman zorgde in de 18e minuut voor 0-2 Uit een goede voorzet van Willard Visscher kopte hij raak. Vlak voor rust maakte Visscher via een droge knal de 0-3. Na rust veranderde het beeld van de wedstrijd niet. ’s-Heerenbroek bleef oppermachtig. In de 50ste minuut werd een mooie combinatie opgezet. Wim Kwakkel knalde vervolgens raak. Twee minuten later stond het al 0-5 via Meuleman. Het werd een afstraffing voor een zeer pover Wilsum. Gert Kwakkel produceerde in de 77ste minuut voor de 0-6.

’s-Heerenbroek-trainer Anton Visscher had genoten van zijn ploeg. “In deze wedstrijd heb ik teruggezien waar we op de trainingen mee bezig zijn. Dat is echt genieten. We kregen van Wilsum zoveel ruimte om te voetballen. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt. We hebben Wilsum op alle fronten afgetroefd.”

Zijn collega Maikel Hondebrink baalde van de afstraffing. “Als ’s-Heerenbroek meer weet te brengen op inzet en beleving dan wordt het lastig. We hadden afgesproken om vroeg druk te zetten. Dat deden we ook, maar ’s-Heerenbroek voetbalde zich daar goed onderuit. En elk duel verloren we. We hadden geen antwoord op het spel van ’s-Heerenbroek.” Volgens Hondebrink kon zijn ploeg conditioneel en wat betreft felheid niet genoeg brengen. Hij wijst op de personele problemen, waar Wilsum al wekenlang mee te maken heeft. “Dan moet je spelers inpassen die eigenlijk niet fit zijn.”

’s-Heerenbroek draait een goed seizoen, maar staat aan het einde van de rit hoogstwaarschijnlijk wel met lege handen. CSV ’28 staat er riant voor in de derde periode. Alleen als Zwolsche Boys deze prijs pakt, kan ’s-Heerenbroek via de vierde plek in de eindrangschikking nog de nacompetitie in. Deze ploeg staat echter vier punten achter op CSV, met nog twee wedstrijden te spelen. “Toch draaien we een heel goed seizoen. Ik laat straks een goed elftal achter en er is ook aanwas aanwezig. ’s-Heerenbroek kan hier verder mee”, aldus Visscher, die na dit seizoen stopt als hoofdtrainer bij ’s-Heerenbroek.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.