Henry Kruithof

DOS thuis in de fout tegen Be Quick ’28

KAMPEN – DOS Kampen is zaterdag met 1-2 onderuit gegaan tegen Be Quick ’28. Een gelijkspel was wellicht beter op z’n plaats geweest. “Maar ik ben ontevreden over ons spel. We hebben Be Quick de kans gegeven om drie punten te pakken”, was de conclusie van DOS-trainer Han Hanekamp.

Be Quick was qua veldspel in de eerste helft de wat betere ploeg. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden, maar uitgespeelde kansen waren er weinig. Toch vielen er voor rust twee treffers. In de 35ste minuut sneed Gianlucca van der Vegt namens Be Quick ’28 naar binnen en schoot tegendraads raak. Twee minuten later zorgde Tom Diender voor balans. Hij drong de zestien in en plaatste de bal in de verre hoek.

In de tweede helft deelde Be Quick een beslissende tik uit. Een vrije trap van Sertac Yilmaz vloog in het DOS-doel. De bal werd onderweg aangeraakt en dat zette keeper Jorian van Dijk op het verkeerde been. DOS kon de schade daarna niet herstellen. “We hebben alles geprobeerd. Dan moet de bal een keer goed vallen, maar dat gebeurde niet.”

Volgens Hanekamp was een puntendeling meer op z’n plaats was geweest. De DOS-trainer was echter ontevreden over het spel van zijn ploeg. “Aanvallend waren we slordig en we leden veel balverlies, waardoor we verdedigend ook steeds onder druk stonden.” In de strijd om een plek in de nacompetitie heeft DOS Kampen alles nog in eigen hand. Komende zaterdag wacht het belangrijke uitduel bij concurrent Sparta Enschede.