Matige eerste helft breekt IJVV op

ZWOLLE – IJVV heeft zaterdag een dure nederlaag geleden. In Westenholte was WVF met 2-1 te sterk. Door deze nederlaag is de gevarenzone in de tweede klasse H angstvallig dichtbij gekomen voor de IJsselmuidenaren.

IJVV kreeg in de beginfase wat mogelijkheden, maar al snel werd WVF gevaarlijk. In tien minuten liep IJVV heel vee schade op. In de 22ste minuut leidde slecht verdedigen tot de 1-0 van Bril. Tien minuten later kwam WVF op 2-0 uit een strafschop na hands van Siebren Visscher.

Na rust kwam IJVV al snel terug tot 2-1. Nadat Sander Morren in de rug werd geduwd, kende de arbiter een strafschop toe. Morren schoot de penalty zelf binnen. Vervolgens was het eenrichtingsverkeer richting het doel van WVF. IJVV kreeg enkele goede kansen, maar de bal wilde er niet in. “We komen opnieuw sneu weg en hadden eigenlijk wel een punt verdiend”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom. “Maar we hebben het niet goed gedaan. WVF speelde veel de lange bal op Marc van der Vegte. Daar hebben we niet goed op geanticipeerd. We hebben slap verdedigd en heel veel vrije ballen weggeven. Dat heeft te maken met concentratie”, aldus Lindeboom.

Inmiddels is IJVV afgezakt naar de achtste plaats en bedraagt de marge met een nacompetitieplaats slechts twee punten. Komende zaterdag kan IJVV zich in veilige haven spelen tegen concurrent OZC Ommen, dat twee punten minder heeft dan IJVV en op een nacompetitieplek staat. “We hebben het nog steeds in eigen hand, maar de kansen slinken wel. Zaterdag is de laatste kans om het zelf af te maken”, aldus Lindeboom.