John Zoetebier

KHC pakt laatste strohalm

NIJVERDAL – KHC heeft zaterdag de laatste kans met beide handen aangepakt in een poging om te ontsnappen aan de nacompetitie. In een matig duel wonnen de Kampenaren met 1-2 bij Hulzense Boys.

KHC zat al vroeg in de wedstrijd op het juiste spoor. Nadat Jeffrey de Nooijer een grote kans liet liggen, was KHC succesvol uit de daaropvolgende corner. Yoshua van Marle kopte raak. Daarna verzuimden Brenn de Lange en Van Marle om de score te verdubbelen. Even later was er een volgende opsteker voor de bezoekers. Martijn Rohaan liep Burak Alp omver en kon met een tweede gele kaart vertrekken. Er waren toen nog geen twintig minuten gespeeld. Met een man minder gaf Hulzense Boys zich zeker niet over. In de 28ste minuut was de thuisploeg dicht bij een doelpunt. Met een katachtige reactie wist KHC-keeper Demi Loet-Loetoer de gelijkmaker te voorkomen. Uit de tegenaanval sloeg KHC vervolgens toe. De Nooijer bediende De Lange. Die trof met een fraaie schuiver doel.

In de tweede helft liet KHC Hulzense Boys toch weer in de wedstrijd komen. IN de 59ste minuut kopte Menno Kamphuis raak uit een vrije trap. Daarna zakte de toch al matige wedstrijd nog verder weg. KHC slaagde er niet in om de wedstrijd in het slot te gooien. Aan andere kant onderscheidde keeper Loet-Loeter zich als reddende engel voor KHC. Twee keer verscheen een speler van Hulzense Boys alleen voor de KHC-goalie, steeds kwam Loet-Loetoer als winnaar uit de strijd. Daarmee redde hij belangrijke punten voor KHC.