Afbeelding

12 jaar cel voor brute verkrachting Flevoweg

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN (JPZ) – Voor het op een 'brute en mensonterende wijze' verkrachten van een zeventienjarig meisje, gevolgd door een poging haar te doden, is een 33-jarige man uit Eritrea donderdag tot 12 jaar cel veroordeeld.

De celstraf is een jaar hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechters kwamen hoger uit vanwege de uiterst brute wijze van handelen, het feit dat hij een willekeurig minderjarig slachtoffer koos maar ook omdat hij aanvankelijk ontkende en slechts delen bekende nadat uit forensisch bewijs weinig anders meer mogelijk was.

Samuel T. fietste in de nacht van 4 september dronken weg van een uitgaansgelegenheid en trapte op de rotonde bij de Flevoweg en Wederiklaan het meisje van de fiets. Zij had juist gekozen voor een goed verlicht fietspad. T. sleepte haar de donkerte in en misbruikte haar langs de sloot. Vervolgens drukte hij haar keel dicht en drukte haar hoofd enige tijd onder water. Het meisje omschreef dat het haar zwart voor de ogen werd en dat ze enige tijd geen lucht kreeg. De man vluchtte weg met haar telefoon. De jonge vrouw werd vervolgens half ontkleed, verward en met modder besmeurd door een getuige langs de weg gevonden.

Gestolen telefoon
Haar gestolen telefoon leidde te politie naar het asielzoekerscentrum in Dronten waar de man woonde. De man heeft de verkrachting bekend maar ontkende de poging haar te doden. De rechtbank noemde de feiten bijzonder ernstig en rekende de man aan dat hij een volstrekt willekeurig slachtoffer koos. Ook ontkende hij aanvankelijk maar paste zijn verklaring aan naar mate er meer forensische bewijzen boven tafel kwamen. De man zadelde haar niet alleen op met pijnlijke en psychisch zware behandelingen maar ook met de vrees op een geslachtsziekte, aldus de rechtbank in Zwolle.

Volledige uitspraak

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17