Afbeelding
Historische vereniging 'Jan van Arkel'

De eerste oorlogsdagen in Kampen

Cultuur

KAMPEN - Er is weinig bekend over het begin van de oorlog in Kampen. Koen Alderliesten heeft zich in dat onderwerp verdiept en schreef er het boek 'Kampen mei 1940' over. Woensdag 10 mei wordt het boek in de Stadskazerne gepresenteerd.

Een aantal jaren lang verzamelde Alderliesten gegevens over de mobilisatieperiode en de eerste oorlogsdagen in Kampen, afkomstig uit zowel militaire bronnen als uit persoonlijke gesprekken met ooggetuigen.

Uit bundeling en verwerking van die informatie is een boek ontstaan, dat nieuw licht werpt op hen die een rol speelden ten tijde van de Duitse inval. De lezer maakt kennis met de Nederlandse soldaten die de brug opbliezen, maar ook met de Duitsers die destijds de omgeving van Kampen verkenden. In het boek is ook te lezen hoe de Nederlandse verdediging langs de IJssel er uit zag en hoe de Kampenaren de eerste oorlogsdagen hebben beleefd.

De boekpresentatie begint om 20.00 uur in het auditorium van de Stadskazerne. Daarna zal de schrijver een korte lezing verzorgen. Vanwege de verwachte aanwezigheid van speciale genodigden is er voor overige belangstellenden een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

Het boek is voor 12,50 euro te reserveren bij historische vereniging 'Jan van Arkel' (info@hvjanvanarkel.nl) of bij de boekhandel in Kampen en IJsselmuiden. Vanaf de boekpresentatie geldt een verkoopprijs van 14,95 euro.