Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Richard Boddeus van de SP-fractie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Richard Boddeus van de SP-fractie.

Raadspraat SP: Kijken naar de toekomst

· leestijd 1 minuut Algemeen

"De Bovenhavenstraat met haar verpauperde panden is al jaren lang een doorn in het oog van nagenoeg de gehele bevolking. De SP vindt dat er wat aan die locatie gedaan moet worden. Maar wat is het best om te doen? Ik denk dat een integrale gebiedsontwikkeling het best is voor de stad en dat gebied. Een duidelijke visie zou er moeten komen wat je met het gebied wil. Het opknappen van alleen de villa, of historisch terugbouwen vindt de SP een zwaktebod. Ook met de andere panden moet er wat gebeuren evenals de naastgelegen groenstrook en de achterliggende autogarage. Een totaalplan wat ongetwijfeld veel geld kost maar wat geen weggegooid geld hoeft te zijn. Immers een mooi gebied levert ook wat op voor de bewoners in de omgeving maar ook voor de stad in zijn geheel.

Een meerjarenplan en een toekomstvisie zou er ook moeten komen voor het gebied aan de IJsseldijk. Als je Kampen inrijdt vanaf de zuidkant kom je op een van de lelijkste plekken de stad binnen, het ziet er niet uit. In de loop van de jaren is het zo gegroeid maar nu moet je de vraag stellen: ‘Hoe wenselijk is het eigenlijk dat een melkfabriek aan een woonwijk grenst’? Een fabriek met al haar verkeersbewegingen, grote tankwagens die van ‘s morgens vroeg tot s’ avonds laat actief zijn en dit alles niet geruisloos en vol in de schijnwerpers. Het zou mooi zijn als een dergelijk bedrijf zou kunnen verhuizen naar een locatie waar dergelijke activiteiten beter tot zijn recht komen, ik denk dan aan bijvoorbeeld de Zuiderzeehaven. Ruimte zat en volgens de SP voldoende mogelijkheden om te komen tot een passende oplossing. Het stadsbestuur zou een eerste stap kunnen zetten en te onderzoeken wat mogelijk is. Op de vrijgekomen plek zou een betere en passendere invulling kunnen en moeten komen.

Van geheel andere aard maar zeker zo belangrijk voor de toekomst van de stad is de ambitie om de armoede terugdringen. Keer op keer hameren we er op dat er werk gemaakt moet worden van echt werk wat ook fatsoenlijk betaald wordt. De kaartenbakken van werklozen in de gemeente Kampen staan nog steeds te vol, er zit weinig schot in. Dat is jammer want hoe meer mensen aan het werk zijn hoe beter dat voor hun portemonnee is, het gevoel van eigenwaarde en het zelfvertrouwen neemt toe."

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 4 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57