Afbeelding
facebook.com/HetKampereiland/photos/

Naam gezocht voor vogelkijkhut in Mandjeswaard

Algemeen

KAMPEN - Komend najaar start de bouw van een vogelkijkhut in de Mandjeswaard. Vanuit deze hut is straks een deel van het rietland, het Zwarte Meer en in de verte het Vogeleiland te overzien. De boswachters van Natuurmonumenten roepen iedereen op om een toepasselijke naam voor deze hut te bedenken. Inzenden kan tot 1 juni via r.devries@natuurmonumenten.nl.

Bijzonder bouwwerk
De vogelkijkhut krijgt een natuurlijke uitstraling. Het dak en de wanden worden gemaakt van lokaal riet, passend bij het landschap waarin de hut staat. Het ontwerp van de hut komt overeen met die in het Harderbroek nabij Harderwijk (zie foto).

Jury
De driekoppige jury bestaat uit mensen met een groot hart voor het Kampereiland, de Mandjeswaard en het Zwarte Meer. Kampereilander Miny Pelleboer, vogelteller Symen Deuzeman en oud-boswachter Lykele Zwanenburg zullen zich buigen over de inzendingen en hieruit een keuze maken.

Opening van de nieuwe hut
De oplevering van de vogelkijkhut is uiterlijk 31 oktober 2017. Halverwege november is de officiële opening en onthulling van de nieuwe naam.