Afbeelding
Photo Press Images / Pedro Sluiter.

Opening trimparcours en start bouw herenhuizen in Het Onderdijks

Algemeen

KAMPEN - Een aantal bewoners van Het Onderdijks heeft de gemeente Kampen gevraagd naar de mogelijkheden van buitenfitness in de wijk. De gemeente vond dit een prachtig en gezond buurtinitiatief en heeft samen met deze bewoners een trimparcours met sportactiviteiten in de wijk bedacht. Vanmiddag wordt het trimparcours officieel geopend. Voorafgaand vindt de officiële handeling voor de start bouw van de moderne herenhuizen aan de Delta plaats.

Voor het aanleggen van het trimparcours is gebruik gemaakt van de al aanwezige materialen in de wijk, zoals de betonnen elementen, het pontje, hekwerk, keien en speeltoestellen. Projectontwikkelaars BPD en Bemog hebben het trimparcours gesponsord. Het trimparcours is voorzien van duidelijke instructieborden, waarop de sportactiviteiten staan aangegeven.

Vanmiddag om 17.00 uur geeft wethouder Veldhoen samen met BPD en Bemog het startsignaal voor het trimparcours. Een deel van het trimparcours wordt dan samen met de inwoners in gebruik genomen. Alle deelnemers ontvangen een leuke attentie en een gezonde versnapering. De inwoners van de wijk zijn per brief uitgenodigd om deel te nemen.

Officiële starthandeling bouw herenhuizen aan de Delta
Voorafgaand aan de opening van het trimparcours is om 16.00 uur de officiële handeling voor de start bouw van de moderne herenhuizen aan de Delta in Het Onderdijks. Wethouder Veldhoen zal de feestelijke starthandeling verrichten voor de bouw van deze woningen.