Afbeelding

Een voedselbos in het stadspark.

· leestijd 1 minuut Algemeen

Beste allemaal,

Het kan u als inwoner van onze mooie stad Kampen, niet zijn ontgaan dat er van alles gebeurt in het Groene Hart. Zoveel goede ideeën, waaronder ook ons eigen idee; een Voedselbos laten ontstaan in het Stadspark. Groen toevoegen aan het Groene Hart, ja, maar in dit geval geniet je dubbel van het groen; je kan er ook van eten!

Een voedselbos is zelfvoorzienend; bomen en struiken die elkaar aanvullen, waardoor de kans groter is dat ze vrucht dragen. Ze trekken dieren en insecten aan die nodig zijn voor de bevruchting, dit is goed voor de bijenstand en de vogels die er leven.

Een voedselbos maakt geen gebruik van pesticiden, alles wat er groeit is puur natuur, waardoor het onderhoud veel minder intensief is dan bijvoorbeeld een moestuin.

Een vorm van onderhoud en toezicht zal altijd nodig zijn, maar er is vast wel een vrijwilliger die het prettig vindt om in alle rust buiten lekker bezig te zijn.

Waarom een Voedselbos in het park? Om de bezoekers van het park iets extra’s te bieden in de vorm van een snack. Er komen verschillende notenbomen (walnoten, tamme kastanjes) en meerdere fruitbomen en –struiken (bramen, bessen, appels, kersen).

En natuurlijk hopen we uiteindelijk meer bezoekers naar het Groene Hart te trekken;

Dieren bekijken en aaien op kinderboerderij Cantecleer, lekker spelen op de Natuurspeelplaats en vervolgens een pauze in het park, met iets lekkers uit het Voedselbos.

Hoe mooi wil een mens het hebben?

Voor wie nog twijfelt aan wat een Voedselbos te bieden heeft aan lekkernijen; wij nodigen iedereen uit om langs te komen tijden het Full Colour Festival op 16, 17 en 18 juni in het Groene Hart, (inderdaad ook tijdens de Hanzedagen). Daar hebben de initiatiefnemers van het Voedselbos een kraam, waar u de smaak van het Voedselbos kunt proeven!

Daarnaast vindt u bij ons ook verschillende voorwerpen die gemaakt zijn van het hout van de oude IJsselbrug, waaronder ambachtelijk gemaakte broodplankjes en middeleeuwse tweezitsbankjes. En mocht u nog vragen hebben of mee willen denken of doen, dan kunt u natuurlijk ook hiervoor bij ons terecht.

Wij zien het helemaal voor ons; een mooie rustige plek, waar je rond kan struinen en af en toe fruit kunt plukken of noten kunt rapen. Of gewoon lekker zitten aan de verrijdbare picknicktafel….. Een mooie toevoeging aan het Groene Hart van Kampen, de publieke tuin van de inwoners van onze mooie stad.

Vindt u dit ook een mooi idee, steun ons dan door dit bericht te liken, of door een reactie te geven. Alvast heel erg bedankt.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21