Afbeelding
Gerard Meijeringh

‘Halve van Kampen’ moet uitgroeien tot een begrip bij OnderdijksRun

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – In de wijk Onderdijks gaat op zaterdag 7 oktober de vierde editie van de OnderdijksRun van start. Ook dit keer is de halve marathon de grote blikvanger van het evenement. De inschrijving is inmiddels van start gegaan. “We hopen dat dit als de ‘Halve van Kampen’ uitgroeit tot een begrip”, aldus Albert Hofstede.

Hij vormt samen met Janet en Karst Neervoort de organisatie. Bastiaan en Mandy Winkelaar hebben na jarenlang trouwe dienst een stap teruggedaan. Een organisatie van drie personen is niet groot, maar er is hulp van tientallen vrijwilligers. En er ligt een uitstekend draaiboek. Volgens de drie organisatoren verloopt de organisatie steeds gestroomlijnder. Wel is het zo dat de organisatie nog wel een aantal vrijwilligers kan gebruiken.

Vorig jaar besloot de organisatie om de halve marathon als hoofdafstand in te voeren en werd het rondje van 3 kilometer uitgebreid tot 5 kilometer. Via de Venedijk-Noord werd een extra lus toegevoegd. “We hebben veel lof gehad over deze parcoursverandering. De combinatie van lopen door de wijk en het buitengebied werd gewaardeerd”, zegt Janet Neervoort.

Inmiddels is de OnderdijksRun uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd evenement op de Kamper hardloopkalender. De afgelopen twee jaar was het aantal deelnemers met ruim vijfhonderd hardlopers stabiel. De organisatie hoopt dat het evenement gestaag gaat groeien, ook gelet op de groei van de wijk Onderdijks. “25 tot 30 procent van de deelnemers komt uit de wijk. Doordat de wijk groeit, zal ook het aantal deelnemers bij de OnderdijksRun toenemen. Sommige straten zitten elkaar op te jutten.”

Janet Neervoort rekent op zo’n 550 deelnemers. Waar ligt in de toekomst de grens? “Duizend inschrijvingen kunnen we aan”, zegt Janet Neervoort. “Maar dan wordt het wel een ander evenement”, reageert Albert. Want de OnderdijksRun moet wel een echte wijkrun blijven met een intiem karakter. Tijdens de OnderdijksRun is er een horecaplein. Ook dit keer zal er veel muziek langs de route zijn. “We willen er een echt Onderdijksfeestje van maken”, zegt Hofstede.

Sinds 1 mei is de inschrijvingsperiode geopend. Zo lang het deelnemersveld niet is bereikt, zal de voorinschrijving geopend blijven tot en met 3 september. Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl. Er is geen na-inschrijving mogelijk bij de OnderdijksRun. Voor de vierde editie van de OnderdijksRun is ook een uniek hardloopshirt verkrijgbaar. Deze kost slechts 5 euro. Mensen die zich als vrijwilliger willen aanmelden kunnen dat doen via info@onderdijksrun.nl.